Ideea fizicianului Gabriel Pascu i-a venit după ce a văzut un aparat inventat de Carol Przybilla, inventator român de origine poloneză, capabil să „vindece prin biorezonanță”.

„Eu l-am văzut. Este vorba despre rezonanţă în infraroşu, adică absoarbe vibraţia din zona bolnavă şi vindeca organismul. În fine, am gândit acest tip de a absorbi radiaţia şi pentru avioanele invizibile. Pur şi simplu mi-a venit ideea: dacă toată partea exterioară a navei, tabla avionului, este prinsă de corpul aparatului prin elemente nemetalice, iar tabla este conectată la un mic motor electric, ea devine un circuit electric, iar undelele radarului vor fi absorbite de acest circuit, nu mai reflectă nimic – aparatul devine invizibil pentru radar”, a declarat Gabriel Pascu, pentru newsteam.ro.

Fizicianul declară că un MiG-21 Lancer ar putea dispărea de pe radar cu o investiție de 1,3 milioane de euro.

„Şi un MIG-21 Lancer poate dispărea de pe radar cu o investiţie minimă, de 1,3 milioane euro, cât ar costă o reparaţie capitală, dacă i se aplică această invenţie. Atenţie însă în ce este transformată radiaţia absorbită. Dacă devine căldură, atunci va putea fi văzută prin detectorul de radiaţie infraroşie – şi va fi doborât exact ca acel F-117 din Serbia. Dacă este transformat în lucru mechanic, atunci nu mai vede nimeni avionul”