Evenimentul Zilei > Monden > Fiul natural al lui Alain Delon nu mai are șanse la recunoașterea paternității. Ari a fost crescut de mama faimosului actor și îi seamănă izbitor
Fiul natural al lui Alain Delon nu mai are șanse la recunoașterea paternității. Ari a fost crescut de mama faimosului actor și îi seamănă izbitor

Fiul natural al lui Alain Delon nu mai are șanse la recunoașterea paternității. Ari a fost crescut de mama faimosului actor și îi seamănă izbitor

Cererea lui Ari Boulogne de a fi recunoscut drept fiul lui Alain Delon este „un caz închis în Franța”.

Potrivit unei hotărâri judecătorești, justiția franceză se consideră „incompetentă teritorial” pentru a judeca această cerere.

„Dl. Alain Delon a prezentat dovada că domiciliul său este în Elveția unde locuiește din 1984. Are pașaport elvețian, își plătește impozitele pe teritoriul elvețian, votează în Elveția și primește tratament în Elveția. Ca urmare, domiciliul său se află într-adevăr în Elveția și nu în Franța”, iar casa sa din regiunea Centru-Val de Loire este doar o reședință secundară.

Instanța susține că Ari Boulogne și avocații săi acționează cu rea credință

Mai mult, instanța susține că Ari Boulogne și avocații săi dau dovadă de „rea credință”, „atunci când susțin că această reședință constituie un domiciliu aparent”.
„Este evident că este vorba de obținerea aplicării legii germane mai favorabile reclamanților, astfel încât scopul urmărit (…) este să ocolească în mod abuziv aplicarea legii franceze privind competența teritorială”, apreciază curtea de apel .

„În Franța, există un principiu al dreptului internațional, aplicăm dreptul mamei”, cântăreața germană Nico. În legislația germană, prescripția nu există pentru acest tip de acțiune în justiție, a explicat Christophe Ayela, avocatul lui Alain Delon. „În Elveția, se aplică legea reclamantului, prin urmare legea franceză pentru Ari Boulogne. Dar dacă aplicăm legea franceză, o asemenea cerere este prescrisă ”, a explicat avocatul care susține că acum este „un caz închis în Franța”, iar Ari Boulogne nu mai poate obține recunoașterea paternității din partea lui Alain Delon, notează Le Figaro.

Ari a fost adoptat de mama lui Alain Delon

Ari Boulogne, acum în vârstă de 58 de ani, este fiul cântăreței germane Nico. Alain Delon a avut o scurtă relație cu aceasta la începutul anilor 60. În ciuda asemănării izbitoare, Delon a refuzat să-l recunoască pe Ari drept fiul său. Într-un interviu acordat în 1986, Ari povestea una dintre puținele întâlniri cu Alain Delon. “Alain Delon, ținând o mână pe volan, una pe umărul meu, îmi ținea acest discurs: Ești prietenul meu. Prietenul meu. Dar îți spun un lucru: n-ai nici ochii mei, nici părul meu. Nu ești copilul meu. Nu vei fi niciodată copilul meu. Nu m-am culcat cu mama ta decât o dată “.

Dacă Alain Delon a refuzat să vadă asemănarea, mama actorului a încercat să repare această injustiție. Edith Delon și cel de al doilea soț al ei, Paul Boulogne, l-au înfiat pe Ari când acesta nu avea decât opt ani.

Mama lui, cântăreața germană Nico, i-a oferit droguri de la 16 ani

Chiar dacă e adoptat de bunica paternă, Ari rămâne alături de mama sa Christa Päffgen, adevăratul nume al cântăreței germane Nico. Cântăreață celebră, aceasta câștigă sume imense și nu-și refuză nicio plăcere. Nu e vorba numai de aventuri, ci și de droguri. “Pentru mine, a fost o mamă foarte bună. Mi-a oferit totul. Chiar și droguri. Începând de la 16 ani și până când mama s-a stins, am împărțit totul – același drog, aceeași seringă. Era și ăsta un mod de a fi împreună“, avea să povestească Ari într-un interviu acordat Le journal du dimanche.

După moartea mamei sale, Ari a făcut mai multe cure de dezintoxicare și a fost internat chiar și într-un spital de psihiatrie. Vindecarea nu i-au adus-o, însă, drogurile, ci nașterea băiatului său în 1999. Trezit la realitate de faptul că trebuia să aibă grijă de cel mic, Ari a abandonat drogurile. Și-a povestit amarele experiențe într-o carte intitulată L’amour noublie jamais (Dragostea nu uită niciodată).