Editura Evenimentul si Capital

FIUL unui fost MINISTRU, condamnat la închisoare cu executare

Autor: | | 0 Comentarii | 1221 Vizualizari

Fiul unui fost ministru liberal a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Este vorba despre băiatul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu. Fiul ministrului muncii, Mariana Câmpeanu, a fost judecat de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1 pentru cumpărarea unui teren supraevaluat, în dauna Registrului Auto Român. Flavius Câmpeanu, director tehnic al instituției, și fostul director Ovidiu Crăpătureanu, un apropiat al liberalului Ludovic Orban, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, care au stabilit că au prejudiciat RAR cu suma de 1.076.509 euro.

Mariana Câmpeanu are doi fii: Flavius Cristian, director în cadrul RAR, şi Remus-Catalin Campeanu, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucuresti şi sef de cabinet la ANPC.

Flavius Cristian Câmpeanu ocupă în prezent funcţia de director tehnic la RAR şi a ocupat anterior funcţia de director executiv adjunct al RAR.

El este angajat în această instituţie din anul 1996. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul director al RAR, Ovidiu Crăpătureanu, după ce a cumpărat la un preț exorbitant un teren pentru un așa zis poligon de încercări auto.

Complicele acestuia, Flavius Câmpeanu este fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. El a semnat și întocmit un memoriu tehnic fantezist, astfel încât configurația terenului să corespundă cu suprafața oferită spre vânzare.

Acuzaţiile DNA

În perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Ovidiu Crăpătureanu, director general al R.A.R. şi Flavius Cristian Câmpeanu, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând R.A. R.A.R. un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 euro) la data cumpărării.

A plătit mai mult decât cerea cumpărătorul Terenul a fost achiziţionat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preţ de 2,2 euro/metrul pătrat, în condiţiile în care vânzătorul terenului anunţase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la preţul de 0,75 euro/m2.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de Flavius Câmpeanu, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare cât şi al dimensiunilor. Astfel, configuraţia terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare.

RAR este parte civilă

Regia Autonomă – Registrul Auto Român se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentând prejudiciul adus regiei prin încheierea Contractului de vânzare – cumpărare a terenului. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI