Judecătorii de la Curtea de Apel vor decide astăzi când va începe procesul firmei Hexi Pharma. Procurorii au trimis în judecată dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
În dosar sunt judecaţi şi Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, precum şi Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Statul român a plătit o avere pentru a află cât de eficiente au fost substanţele dezinfectante vândute de Hexipharma în spitalele din România. Sunt analize pe care Institutul Cantacuzino din Bucureşti nu putea să le facă, aşa că oficialii au apelat la un laborator din Cehia. Iar concluziile specialiştilor cehi sunt terifiante: 20 din 21 de produse analizate ar fi ineficiente în combaterea sporilor şi bacteriilor.
Oficialii companiei resping însă categoric concluziile testelor făcute în Cehia, afirmând că dezinfectanţii de la Hexifarma s-au folosit ani la rândul în spitalele din România, iar testele făcute ar fi fost bune.
Directoarea Hexi Pharma se consideră nevinovată şi vrea să scape de arestul la domiciliu. Este acuzată de 130 de infracţiuni
Apropiaţii directorului general al companiei susţin că laboratorul din Cehia care pune la zid acum dezinfectanţii Hexipharma este acelaşi care ani la rândul ar fi date avizele conforme. Totul s-ar fi schimbat după ce firma care patronează laboratorul ar fi încercat fără succes să îl convingă pe Dan
Procurorii au trimis în judecată SC Hexi Pharma CO SRL pentru 340 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave, pentru uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precizează Ministerul Public.