Firefox 6, disponibil cu două zile înainte de lansarea oficială

Firefox 6, disponibil cu două zile înainte de lansarea oficială

Deşi varianta 6 a browserului Firefox era programată să apară pe piaţă marţi, fanii Mozilla pot descărca deja softul, informează PcMag.

Sunt disponibile variantele pentru trei sisteme de operare: Windows, Mac şi Linux. Această variantă are mai multe schimbări faţă de Firefox 5 care rezolvă o serie de probleme de compatiblitate şi creşte viteza de operare.

Utilizatorii vor avea o putere mai mare de decizie asupra grupurilor de taburi care pot fi încărcate de la lansarea browser-ului. Un nou instrument oferă userilor posibilitatea de a seta reguli pentru fiecare site în parte privind parolele, cookie-urile, location-sharing, pop-up-uri şi stocarea de imagini.

Softul are un nou instument de căutarea de plugin-uri, care face verificarea automată pentru existenţa de update-uri şi compatibilităţi în cazul tuturor extensiilor instalate de utilizatori. O altă schimbare a avut loc la modul de apariţie a numelor site-urilor căutate de utilizator, care scot în evidenţă preferinţele acestuia şi înlesnesc operaţiunea de căutare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, Firefox 6 este mai rapid pentru utilizatorii de Linux şi oferă un suport mai bun pentru instrumentul Scratchpad pentru testarea formatului JavaScript în cadrul browserului. Este oferită şi o versiune îmbunătăţită a instrumentului Web Console.