Fostul premier Mihai Tudose a sărit în apărarea priamrului general, Gabriela Firea, după ce aceasta a fost criticată că vrea modificarea legii astfel încât activităţile de alimentaţie publică, de tip street-food, să fie permise în parcurile declarate monumente istorice, fără a afecta natura.
Fostul premier a declarat, în sprijinul Gabrielei Firea, că există numeroase exemple din alte ţări, iar "puritanii" de la noi nu fac decât să scoată de pe hartă diverse obiective.
"Întreb puritanii care nu vor să împieteze nimeni parcurile și minunățiile naturale ale României dacă au fost vreodată la Paris. Dacă au fost la Paris, dacă au fost la Luvru. Dacă au fost la Luvru, ce părere au că imediat în stânga cum te uiți la Luvru este o cafenea, care evident că nu era pe vremea celor trei mușchetari. Dacă au fost la Viena, poate s-au dus să vadă unde a locuit prințesa Sisi. Intri pe un hol, în dreapta e apartamentul prințesei și în dreapta - ghici ce? - e o cafenea. Ne întoarcem la Paris. În fața Luvrului e Jardin des Tuileries, un parc. În el e o terasă. În timp ce admirăm frumusețile naturii, parcurile, ne mai ducem cu copii, cu nepoți, poate vrea cineva să bea o gură de apă, să bea o cafea, să se uite la natură sau are nevoie la toaletă. Nu mai bine să avem niște spații amenajate corespunzător, care să nu strice mediul înconjurător? Nu tăiem un stejar bătrân sau un nuc falnic ca să facem o terasă, dar standardizate, frumos făcute, fără muzică, fără manele sau alte nebunii, dar să ai unde să stai civilizat. E un semn de civilizație. Toți suntem puritani. Duceți-vă la Lacul Sfânta Ana. Trebuie să lași mașina foarte departe, pe urmă mergi pe jos o perioadă îndelungată și la deal, și ajungi la lac. La lac nu e nici măcar un WC public. Nu poți să stai o oră să admiri natura savurând o cafea. Ăsta nu e un mijloc de a proteja natura sau monumentele istorice. Este un mod de a le scoate de pe hartă, a le face de nefrecventat. Dacă ți-e sete, trebuie să vii cu apa de acasă, dacă vrei să stai să te uiți la monumentul respectiv nu ai unde să stai decât eventual jos pe bordură. Nu e valabil numai în București. Eu o felicit pe doamna primar general pentru că a avut curajul să deschidă subiectul. E valabil și la mine la Brăila, e valabil peste tot. Noi protejăm natura. Așa de bine am protejat-o că sunt niște blocuri cu 10 etaje în Cotroceni printre case istorice. Acolo ne-a ieșit", a declarat Mihai Tudose pentru stiripesurse.ro.