Amintim că Primarul Capitalei confirmase încă vineri că PSD are datorii foarte mari din vremea campaniei prezidențiale, fără a oferi însă o estimare a găurii financiare.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a confirmat sâmbătă seară ​​că reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat documentele amintite.

La rândul său, preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat că demersul celor de la DNA să se transforme într-o temă de campanie împotriva formaţiunii.

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanța cu liderii PSD, Ciolacu le-a mai spus social-democraţilor că este convins că Viorica Dăncilă va fi „săltată” de DNA.

După intervenţiile amintite, Gabriela Firea a confirmat duminică, în exclusivitate la Antena 3, faptul că PSD are datorii de ordinul milioanelor de euro.

„Am aflat de această cercetare aseară. Nu am purtat niciun dialog cu colegii de partid.

Ceea ce pot să vă spun este că sunt datorii destul de mari, de ordinul milioanelor de euro pentru contracte care au fost încheiate în perioada electorală”, a declarat cea care conduce Primăria Capitalei.

Mai departe, Gabriela Firea a subliniat că nu are nicio emoţie după măsurile anunţate de DNA, datorită faptului că nu a fost implicată în acțiunile din campania electorală.

În acest context amintim că la 29 noiembrie 2019, Evenimentul zilei publica în exclusivitate articolul „10 milioane de euro au dispărut din conturile PSD. Un zvon care aruncă în aer partidul”

„Din toată povestea cu candidatura Vioricăi Dăncilă cei mai câștigați au fost consultanții. În 30 de zile de campanie, s-au cheltuit doar pentru campania online 600 000 de euro, o sumă enormă.

Potrivit unor surse politice din PSD, alegerile prezidențiale au fost scena celui mai mare jaf din istoria campaniilor electorale.

Aceleași surse spun că din conturile PSD s-au evaporat 2,5 mil euro pe lună din iunie până pe 24 noiembrie”, se arată în articolul menţionat.

Cine s-a ocupat la acea vreme de campania Vioricăi Dăncilă şi cum s-au evaporat milioanele de euro din conturile PSD, PUTEŢI CITI AICI.