Evenimentul Zilei > Actualitate > Firea aruncă bomba în plină pandemie. Un nou spital intră în lupta cu Covid-19
Firea aruncă bomba în plină pandemie. Un nou spital intră în lupta cu Covid-19

Firea aruncă bomba în plină pandemie. Un nou spital intră în lupta cu Covid-19

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat marți, pe Facebook, că Spitalul Carol Davila tratează deja pacienții infectați cu Coronavirus.

Toate cele 19 spitale pe care le administrăm, prin ASSMB, sunt pregătite să-și primească pacienții în depline măsuri de siguranță.”

Cele peste 200 de cadre medicale ale Spitalului Carol Davila au beneficiat de echipamente de protecție adecvate situației. Începând din data de 26 martie, această unitate medicală a primit de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, aproximativ 500 de combinezoane, 300 de perechi de ochelari, 20.000 de măști și 15.000 de mănuși.

Furnizarea de materiale de protecție continuă cu distribuirea de dezinfectanți; chiar astăzi, spre exemplu, se distribuie dezinfectanți pentru mâini.

Spitalul Carol Davila a beneficiat, de asemenea, de amenajarea unui spațiu dedicat triajului epidemiologic, activitate esențială în contextul adoptării unor măsuri speciale de protecție”, a mai scris Firea pe Facebook.

Dr. Victor Strâmbu, managerul spitalului „Carol Davila”: „Pregătirea a început cu regândirea circuitelor. Arhitectura spitalului ne-a permis să-l separăm în două mari zone. Blocul A, cu 3 etaje, este destinat pacienților Covid-19: etajul I, cu 11 posturi de dializă, etajul II, în care anul trecut a fost terminată investiția pentru Terapie Acută Nefrologică (terapie intensivă), care cuprinde 7 ventilatoare, 2 dializoare, pentru pacienții gravi și critici. Etajul 3 l-am păstrat ca zonă tampon pentru eventualul personal medical contaminat. Se lucrează în ture de 4 ore, având în vedere că purtăm aceste combinezoane pe toată durata, iar personalul este asistat la echipare-dezechipare, pentru a reduce cât mai mult posibilitatea infectării.”

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.