Evenimentul Zilei > Actualitate > Firea aruncă bomba în plină pandemie. Un nou spital intră în lupta cu Covid-19
Firea aruncă bomba în plină pandemie. Un nou spital intră în lupta cu Covid-19

Firea aruncă bomba în plină pandemie. Un nou spital intră în lupta cu Covid-19

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat marți, pe Facebook, că Spitalul Carol Davila tratează deja pacienții infectați cu Coronavirus.

Gabriela Firea a declarat că primăria Capitalei a investit în ultimii ani peste 4 milioane de euro în Spitalul Carol Davila, care, recent, a început să trateze și bolnavii de Covid-19, unitatea dispunând de toată aparatura necesară pentru ca activitatea să fie desfășurată într-un mod „curat”.

„Spitalul Carol Davila, administrat de Primăria Capitalei, tratează pacienții infectați cu noul coronavirus și care au afecțiuni pentru care necesită dializă periodică.

Unitatea medicală are o zonă distinctă pentru pacienții confirmați și dispune de toate echipamentele de protecție necesare.

Primăria Capitalei a investit peste 4,4 milioane de euro în ultimii trei ani, din care aproximativ 3,7 milioane euro numai în aparatură medicală de top.

Am fost azi la spitalul „Carol Davila”, unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB, un spital de referință în domeniul nefrologiei din România, care în acest moment este spital-suport pentru pacienții Covid-19.

Am vizitat spitalul Carol Davila, o unitate medicală în care Primăria Capitalei a investit serios în ultimii trei ani – peste 4,4 milioane de euro, din care aproximativ 3,7 milioane euro numai în aparatură medicală de top. În urma acestor alocări, aici funcționează un compartiment nou de urologie și o secție nouă, modernă, de Terapie Acută Nefrologică, dotate cu echipamente de înaltă tehnologie medicală. Avem în acest spital un centru de hemodializă modern care și-a mărit capacitatea si a fost dotat cu aparate de hemodializă noi, de ultimă generație.

Pentru că am înțeles impasul în care s-ar putea afla pacienții cu afecțiuni renale care au nevoie de dializă în această perioadă dificilă, extrem de vulnerabili în fața virusului SARS-CoV-2, am decis ca această unitate medicala să devină spital-suport COVID-19. Unitatea a fost pregătită acum 3 săptămâni pentru a prelua pacienții cu dublă patologie: care au nevoie periodic de dializă și care, în același timp, sunt cofirmați cu Covid-19”, a spus Gabriela Firea.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE