Gabriela Firea vrea revanșa în fața lui Nicușor Dan. Ministrul PSD contestă performanțele primarului general

Gabriela Firea vrea revanșa în fața lui Nicușor Dan. Ministrul PSD contestă performanțele primarului general Gabriela Firea / Sursa foto: Inquam Photos

Gabriela Firea nu a renunțat la dorința de a-și lua revanșa în fața lui Nicușor Dan și susține că așteaptă cu interese alegerile locale din 2024. Titulara de la Ministerul Familiei susține că rivalul ei de la Primăria Generală nu ar fi continuat nici un proiect de-al ei și nici nu ar fi început vreunul nou. Mai mult, nu este de acord nici că Nicușor Dan ar fi achitat datoriile pe care i le-a lăsat, la finalul mandatului.

Gabriela Firea vrea să-și ia revanșa în fața lui Nicușor Dan și să câștige alegerile, din 2024, pentru Primăria municipiului București. Ea spune că se bucură de sprijinul PSD, în acest demers, și că speră să nu-și piardă susținerea până anul viitor, la data alegerilor.

„Aleg Primăria Capitalei. Mai ales dacă voi simți că bucureștenii doresc să îmi continui aceste proiecte și, bineînțeles, dacă voi avea sprijin din partea echipei politice. Până acum simt că îl am, sper ca lucrurile să rămână așa în continuare. Dreapta cred că trebuie să fie dreaptă cu cetățenii, pentru că ce s-a întâmplat în București în ultimii trei ani nu este normal”, a declarat Gabriela Firea.

În acest context, ea a pus sub semnul întrebării reușitele actualului primar, Nicușor Dan, despre care spune că nu are activitate. În opinia Gabrielei Firea, rolul primarului nu este de „contabil”, făcând referire la declarațiile lui Nicușor Dan legate de datoriile pe care le-a preluat odată cu mandatul și la achitarea acestora. Gabriela Firea crede că un primar competent este cel care livrează proiecte în beneficiul cetățenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Motivația că nu a făcut nimic și nu a continuat niciun proiect și nici nu a început niciunl nou pentru că a plătit datoriile anterioare este una falsă. Orice primar prin echipa specială de la direcția financiară realizează, contractează împrumuturi, nu în nume personal, în numele instituției pentru dezvoltare. Toate primăriile din țară, din Europa, din lume au credite, datorii, tocmai pentru a realiza cât mai multe obiective pentru cetățeni. Rolul unui primar nu este acela strict contabil, de a încasa niște bani și de a achita datorii. Primarul este ales de cetățeni să livreze obiective pentru cetățeni”, susține Gabriela Firea.

Gabriela Firea contestă mandatul lui Nicușor Dan

Ea spune că Nicușor Dan nu se poate plânge că nu a beneficiat de finanțări deoarece primește bani de la Guvern. Iar sumele, susține Firea, ar fi mai mari decât cele pe care le primea ea.

„Încă o dată vă spun că este fals acest discurs pentru că a primit sume duble sau chiar triple de la guvernele PSD și PNL și PNL și USR anterior. Sub nicio formă nu se poate plânge că nu avea finanțare, primea mult mai mulți bani și primește în continuare de la Guvern, față de sumele care erau livrate către Municipiul București, pe perioada când eram eu primar”, a mai explicat Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Tot în contextul alegerilor de anul viitor, Gabriela Firea a vorbit despre posibila candidatură a lui Marcel Ciolacu la Cotroceni. Ea crede că la viitoarele alegeri vor conta nu doar programul candidatului ori emoția populară, ci și organizarea partidelor din spatele acestor candidați.

„Eu aș susține varianta Marcel Ciolacu și să vă spun și de ce. Partidul are nevoie să militeze pentru propriul candidat. Este puțin mai dificil să convingi județele să susțină un candidat din exteriorul partidului. Pentru că stim foarte bine, în alegeri contează și programul și emoția, dar contează și organizarea. Și atunci, dacă nu ești motivat să te organizezi la capacitate maximă este posibil să pierdem voturi.

Bineînțeles că depinde și de voința sa, dacă își dorește să intre într-o astfel de competiție. Contează foarte mult vocea colegilor din teritoriu. Sunt încă necunoscute. Cred că meciul stregiilor nu s-a jucat”, a mai explicat Gabriela Firea, conform Romania TV.