Evenimentul Zilei > Sport > Finanțatorul care a promovat Rapidul în prima ligă. Proiect măreț în Giulești
Finanțatorul care a promovat Rapidul în prima ligă. Proiect măreț în Giulești

Finanțatorul care a promovat Rapidul în prima ligă. Proiect măreț în Giulești

Sărbătoare în Giulești. Rapid București a promovat în prima ligă după șase ani de suferință. Formaţia giuleşteană a retrogradat în 2015, fiind o grupare muribundă, fără bani. Acum însă, Rapid se bucură de stabilitate financiară, grație unui tânăr investitor.

Finanțatorul formaţiei giuleştene se numeşte Victor Angelescu (37 de ani) şi s-a implicat în viaţa echipei din iulie 2018. Atunci, într-o primă fază, a preluat 40% din acţiunile de la Rapid. Ulterior, în februarie 2021, Angelescu, prin compania APS Holding, şi-a mărit la 97% pachetul de acţiuni, după ce a preluat procentele deţinute de Liviu Goncea. Acesta fusese adus la Rapid de fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, însă n-a mai investit niciun eurocent, după ce Tudorache a pierdut alegerile.

Angelescu a fost mereu implicat în lumea fotbalului. Mai întâi, a jucat la juniorii Sportului Studenţesc, iar apoi a fost implicat, ca finanţator, la Sportul Snagov şi la AS Braşov. Angelescu e director pe Europa al companiei cehe, APS Holding. Datorită lui Angelescu, Rapid a beneficiat de sume importante, în ultimii ani.

În liga a 4-a, de pildă, bugetul echipei a fost imens pentru acest nivel, de 300.000 de euro. Iar în sezonul trecut, când s-a ratat promovarea în Liga I, echipa a „înghiţit“ o sumă uriaşă, după cum a dezvăluit chiar patronul ei. „Bugetul a fost de peste 2,5 milioane de euro“, a afirmat Angelescu, în august 2020, la Digi Sport. Pentru campionatul care se apropie de final, bugetul lunar de salarii a fost redus de la 100.000 de euro, cât a fost în 2019-2020, la 65.000.

Proiectele finanțatorului la revenirea în Liga I

„Îmi doream să joc cu Steaua, Dinamo, cele două Craiove, UTA, FC Argeş, echipe de tradiţie. (…) Ne propunem să ajungem în play-off, dar vom vedea, e foarte strâns. Ar fi senzaţional să ajungem în play-off, dar nici la jumătatea clasamentului, dacă am termina, n-ar fi un capăt de ţară. Dacă se va da drumul la suporteri, va fi foarte greu ca cineva să câştige la Rapid.

Noi nu vrem să vindem în ţară, mai ales către rivale. Nu există, poate să vină FCSB, dar va trebui să plătească de cinci ori mai mult. Dacă avem un jucător pe care vrem 2 milioane, FCSB îl poate lua doar dacă dă 10. Nu vindem la Dinamo, FCSB şi Craiova. Doar dacă sunt jucători la care vrem să renunţăm”, a declarat Victor Angelescu, potrivit Adevărul.

 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: