B’Estfestul s-a închis, aseară, cu concertul artistei canadiene.
"Sunt tristă că organizatorii au programat concertul meu în acelaşi timp cu cel susţinut de Manu Chao, în primul rând pentru că aş fi vrut să merg şi eu la al lui“, a spus Nelly Furtado aseară, într-o întâlnire cu presa înaintea primului ei concert susţinut în România la B’Estfest. „Mă bucur totuşi că eu şi Manu Chao avem aceiaşi fani. Concertul meu va începe cu piese mai lente, cele ritmate vor fi la sfârşit“, a adăugat Furtado, care a răspuns deschis la orice întrebare.
Cântăreaţa, care a ajuns ieri-dimineaţă în România şi a fost cazată la Hotelul Marriott din Bucureşti, a primit triplu disc de platină din partea casei de producţie Universal România, pentru vânzările înregistrate cu „Loose“, albumul ei din 2006. De altfel, reprezentanţii companiei au precizat că Nelly Furtado, în vârstă de 30 de ani, este cel mai bine vândut artist din România şi că piesa „Say It Right“ a spulberat orice concurenţă pe piaţa autohtonă.
„Nu am avut mult timp să mă plimb prin Bucureşti, dar am remarcat din maşină arhitectura deosebită. Pe de altă parte, mi se pare că oamenii sunt foarte frumoşi. Ştiu câte ceva despre România, despre istoria politică a ţării, despre miturile legate de Transilvania sau despre performanţele Nadiei Comăneci“, a mai spus Nelly Furtado, care a venit la Bucureşti neînsoţită de fiica ei Nevis, de 5 ani, pe care, de regulă, o ia la toate concertele. Artista a întrebat audienţa ce cadou i-ar putea lua lui Nevis şi i s-a sugerat să-i dăruiască un costum tradiţional.
NELLY FURTADO - SAY IT RIGHT:
JURNAL DE FESTIVAL
12.000 de fani în cea de-a doua zi
APLAUZE. În cea de-a doua seară de B’Estfest, la Romexpo au fost prezenţi între 10.000 şi 12.000 de spectatori, potrivit estimărilor organizatorilor, Emag!c Entertainment. Chiar dacă cea de-a doua zi de B’Estfest şi-a deschis porţile la ora 14.00, iar DJ-ul olandez Boy Lamoen a dat startul concertelor (Shangri La, The Hot Stewards, Deluka) cu un warmup la doar o oră după, complexul Romexpo a început să se anime abia la show-ul susţinut de Manic Street Preachers, care au urcat pe scenă în jurul orei 20.00.
Manic Street Preachers. „Hello, Bucureşti! E prima dată când suntem aici“, a salutat publicul solistul şi liderul James Dean Bradfield, după care a urmat piesa „Motorcycle Emptiness“, de pe albumul de debut, „Generation Terorrists“ (1992). Cunoscuţi pentru mesajul anarhist, promovat pe ritmuri de punk la începutul carierei, Manics, care odată cu cel mai recent album, „Send Away the Tigers“ (2007), au recunoscut că sunt „într-un proces de distrugere a ceea ce obişnuiau să fie“, au surprins audienţ a de la Bucureşti cu un cover după hitul „Umbrella“, al Rihannei.
Nouvelle Vague. Aproape suprapus peste show-ul celor de la Kaiser Chiefs, concertul trupei franceze Nouvelle Vague a adunat aproximativ 2.000 de spectatori, care au compensat numărul nu foarte mare prin entuziasm. Cele două soliste, care au comunicat cu publicul doar în franceză, au interpretat coveruri ale unor melodii celebre, printre care „God Save the Queen“ (Sex Pistols), „Too Drunk To Fuck“ (Dead Kennedys), „Just Can’t Get Enough“ (Depeche Mode) şi „Sweet Dreams“ (Eurythmics).
Kaiser Chiefs. „Adunaţi-vă! Avem nişte cântece să vă învăţăm“, a fost îndemnul lui Ricky Wilson (solistul trupei Kaiser Chiefs - foto) adresat spectatorilor, care au venit mai aproape de scenă, odată cu primele acorduri ale piesei „Everyday I Love You Less And Less“. Britanicii au oferit unul dintre cele mai alerte show-uri de la B’Estfest. Solistul a debordat de energie, „acumulată“, probabil, înainte de concert, când nimeni nu bănuia „furtuna“ ce avea să urmeze calmului afişat de Wilson, în timp ce citea liniştit o carte, în culise. Kaiser Chiefs au animat publicul cu piese de pe cele două albume, de la „I Predict a Riot“ şi „Ruby“ până la „The Angry Mob“, melodie al cărei videoclip a fost filmat chiar la Bucureşti, după cum au precizat artiştii. (Raluca Moisă)
Foto: Codrin Prisecaru