Evenimentul Zilei > Justitie > Filorii de la Serviciul Secret al Ministerului de Interne au ajuns de ”râsul curcilor”. Ce s-a întâmplat la Oradea
Filorii de la Serviciul Secret al Ministerului de Interne au ajuns de ”râsul curcilor”. Ce s-a întâmplat la Oradea

Filorii de la Serviciul Secret al Ministerului de Interne au ajuns de ”râsul curcilor”. Ce s-a întâmplat la Oradea

Mai mulți ofițeri de la Serviciul Secret al Ministerului de Interne au participat la o acțiune de filaj care a eșuat lamentabil.

Cel ”lucrat” era șeful adjunct al Poliției municipiului Oradea, comisarul șef Horia Ardeleanu, iar pentru asta au fost aduși oameni de la București, necunoscuți, despre care spuneau că sunt ași în filaj. Realitatea că astfel de polițisti ar merita să lucreze la un post rural de poliție pentru a mai învăța munca de teren.

Numai că, scrie presa locală, totul s-a transformat într-un mare fiasco, filorii fiind duși la sediul Poliției Oradea, după ce au mai fost prinșți și cu acte false.

Cazul a avut loc în urmă cu mai multe zile, chiar în centrului orașului Oradea, mai exact pe Bulevardul Magheru. Atunci, Horia Ardeleanu a observat că mașina pe care o conducea este urmărită de un alt autoturism. Evident, că polițistul și-a sunat colegii, care au ajuns de urgență la fața locului și i-au legitimat pe agenții sub acoperire.

În acel momentul, totul s-a transformat într-un mare fiasco. Pentru a nu fi deconspirați agenții serviciilor secrete folosesc și acte de identitate, care sunt pe numele unor persoane fictive.

Au venit cu acte de identitate expirate

În cazul de la Oradea, filorii de la SIPI au plecat în misiune cu acte de identitate expirate, fără să își dea seama de acest amănunt.

Fiind un mare semn de bănuială, agenții de la Ordine Publică din Oradea au verificat în baza de date, documentele de identitate ale agenților secreți. Cum persoane trecute în aceste acte nu existau în baza națională de Evidența a Persoanelor, s-a luat decizia ducerii acestora la sediul Poliției Oradea.

Acolo, cei în cauză au cerut să vorbească cu șeful IPJ Bihor și așa s-a descoperit cine sunt și ce treabă au prin Oradea. Presa locală mai scrie că cei care au prezentat acte false au fost amendați contravențional.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: