FILMUL EVZ: The Reader

FILMUL EVZ: The Reader

Un film sumbru şi impresionant despre dragoste, mândrie, secrete, durere şi iertare.

Michael Berg (Ralph Fiennes), un bărbat introvertit, cere ajutorul unui psiholog încercând să se regăsească.

Povestea lui începe în Germania de după război, când, bolnav de scarlatină, Michael, în vârstă de 15 ani, se prăbuşeşte pe stradă. Este ajutat şi condus acasă de Hanna Schmitz (Kate Winslet), o femeie de două ori mai în vârstă decât el.

După ce intră în convalescenţă, tânărul o caută să-i mulţumească pentru ajutorul acordat, dar, în scurt timp, între cei doi începe o aventură amoroasă pasională şi intensă. Totul se termină brusc, în momentul în care femeia dispare fără nicio explicaţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opt ani mai târziu, devenit student la Drept şi urmărind cu interes procesele naziştilor acuzaţi de crime de război, Michael o reîntâlneşte pe fosta lui iubită.

Hanna este judecată pentru o crimă hidoasă şi, întrucât refuză să coopereze, Michael începe să realizeze faptul că ascunde un secret pe care- l considera mai ruşinos chiar şi decât crima.

Kate Winslet, premiată cu Oscar şi BAFTA pentru acest rol, a fost prima alegere a regizorului Stephen Daldry. Actriţa a fost însă nevoită să refuze, deoarece lucra la "Nonconformiştii". Oferta i-a fost făcută lui Nicole Kidman, care a acceptat cu condiţia ca filmările să înceapă după "Australia". Între timp a rămas însărcinată şi a renunţat. S-a revenit la Winslet, care a putut onora oferta.

22.10 - TVR CULTURAL <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/sFd488Dg0KU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>