Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Primăria
FILMUL EVZ: Primăria

FILMUL EVZ: Primăria

Crimă, scandal, mafie, droguri... şi un Al Pacino formidabil în rolul primarului oraşului New York.

John Pappas (Al Pacino), primarul New Yorkului, este respectat şi popular. Kevin Calhoun (John Cusack) este idealistul său ajutor, în calitate de viceprimar.

După ce un detectiv şi un mafiot se împuşcă unul pe celălalt, iar un copil nevinovat în vârstă de 6 ani este ucis în acelaşi schimb de focuri, se ridică o întrebare: care este adevăratul motiv pentru care poliţistul s-a întâlnit cu gangsterul.

Primarul şi echipa lui reuşesc să ghideze cu abilitate ancheta, însă vicele nu este convins că totul este în regulă şi face "săpături" insistente pe cont propriu. El descoperă că Pappas are legături cu Paul Zapatti (Tony Franciosa), unchiul mafiotului decedat şi un important cap al Mafiei.

Mai mult, în această ecuaţie apare şi numele unui politician veros (Danny Aiello) cu care primarul nu ar fi trebuit să facă afaceri. Încet, încet, Kevin realizează că şeful lui, pe care-l considera un mentor, nu este deloc străin de sângerosul incident.

Marele Pacino

Unul dintre cei mai mari actori din istoria filmului, Alfredo James Pacino s-a născut în Bronx din părinţi italieni proveniţi din Corleone, Sicilia.

Deşi s-a remarcat mai ales în roluri de mafiot, actorul, fan al lui Shakespeare, a câştigat Oscarul cu rolul colonelului orb din "Parfum de femeie".

22.00 – TCM

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: