Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Pleasantville
FILMUL EVZ: Pleasantville

FILMUL EVZ: Pleasantville

"Pleasantville" este povestea a doi adolescenţi "captivi" în televizor, într-un sitcom clasic.

David Parker (Tobey Maguire) e un elev de liceu ai cărui părinţi au divorţat. Confuz, adolescentul se refugiază în lumea unui sitcom despre o familie perfectă din anii ‘50.

În urma unor evenimente ciudate, David intră pur şi simplu în serialul alb-negru, alături de sora sa, rebela Jennifer (Reese Witherspoon). Aceasta nu suportă lumea plictisitoare şi lipsită de culoare în care se află, aşa că îi îndeamnă la răzvrătire şi revoluţie sexuală pe colegii din liceu. Încetul cu încetul lumea se colorează: întâi un trandafir, apoi o umbrelă şi brusc se ajunge la un conflict între tinerii plini de culoare şi adulţii în alb-negru, care refuză să accepte schimbările din jur.

Pelicula este regizată de Gary Ross, care a dat lovitura luna trecută cu noul său film "Jocurile foamei", pe locul întâi la încasările din lumea întreagă. Dar nici "Pleasantville" nu e de lepădat.

Filmul cu Maguire şi Witherspoon e o metaforă pentru anii ‘60 şi pentru schimbările sociale radicale din acea perioadă, inclusiv revoluţia sexuală, schimbarea mentalităţilor şi conflictul dintre generaţii. "Pleasantville" a avut parte de trei nominalizări la Premiile Oscar.

MGM – 21.00
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OdQqeAksXJY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>