FILMUL EVZ: Marile speranţe (Great expectations)

FILMUL EVZ: Marile speranţe (Great expectations)

Ecranizarea de faţă a romanului lui Dickens este transpusă din Anglia victoriană în Florida zilelor noastre.

Finn Bell este un băieţel de 8 ani care trăieşte, împreună cu sora sa, Maggie, şi "unchiul" Joe, într-un mic orăşel de coastă din Florida. Deşi sunt foarte săraci, Finn se bucură de viaţa simplă pe care o duce, pictând şi visând că va deveni artist.

Totul se schimbă după ce întâlneşte un deţinut evadat (Robert De Niro) care îl forţează să-l ajute să scape de urmăritori. Din cauza acestei aventuri, băiatul este trimis spre îngrijire la domnişoara Dinsmoor (Anne Bancroft), cea mai bogată femeie din zonă, care însă şi-a pierdut minţile în urmă cu 30 de ani, după ce logodnicul ei nu a mai venit la altar. Aici, Finn o cunoaşte pe Estella, nepoata bătrânei.

La numai 11 ani, fata cunoaşte diferenţele dintre clasele sociale, aşa că Finn nu prezintă niciun interes. În ciuda avertismentelor domnişoarei Dinsmoor, băiatul se îndrăgosteşte de Estella şi începe să-şi facă planuri de mărire: să picteze pentru bogătaşi şi, astfel, să se poată bucura de dragostea sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Visurile sale par să devină realitate când, peste ani, Finn (Ethan Hawke) primeşte sprijinul unui binefăcător misterios, nimeni altul decât deţinutul pe care îl ajutase să scape. Tânărul se afirmă în viaţa artistică a New Yorkului şi se pare că o va câştiga pe Estella (Gwyneth Paltrow), dar surprizele se ţin lanţ. Prea încrezător, el cade pradă marilor sale speranţe.

14.00 - PRIMA TV

<object height="385" width="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MrKKgFZBwXM?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/MrKKgFZBwXM?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></embed></object>