Filme difuzate în premieră, la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

Filme difuzate în premieră, la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

Directorul artistic al festivalului, Andrei Creţulescu, a ales cele nouă scurtmetraje ce vor intra în competiţie pentru trofeul Bucureşti International Film Festival (IFF). Printre ele se numără şi "Toată lumea din familia noastră", al doilea lungmetraj al lui Radu Jude.

Cele nouă filme ce intră în competiţia din acest an vor fi difuzate în premieră pe marele ecran din România, la cea de-a opta ediţie a festivalului care se desfăşoară la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Cinema Elvira Popescu. Bucureşti IFF are loc în perioada 19 – 25 martie.

Printre filmele din competiţie putem remarca "Extraterrestre", lungmetrajul spaniolului Nacho Vigalondo, nominalizat în 2005 pentru un scurtmetraj. Este o comedie a cărei acţiune se desfăşoară în timpul unei invazii extraterestre. "Presume Coupable" al francezului Vincent Garenq spune povestea adevărată a unei erori judiciare grave. Filmul a câştigat premiul Label Europa Cinemas în cadrul Festivalului de la Veneţia 2011 şi a primit două nominalizări la Premiile Cesar 2012. Povestea regizorului român, şi el la al doilea lungmetraj, te face să râzi şi să plângi, cam în acelaşi timp, si duce cumva la paroxism povestea din formidabilul scurtmetraj "Alexandra".

În acest an şase filme reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al creatorilor. "Martha Marcy May Marlene" este debutul regizoral al americanului Sean Durkin. Cineastul a primit Premiul de Regie la Sundance 2011 şi a fost selectionat la Cannes, în cadrul secţiunii Un certain regard pentru acest film. Mai intră în competiţie "Sette Opere di Misericordia", debutul în regie al gemenilor italieni Gianluca şi Massimiliano de Serio, "Sleeping Beauty", primul film de cinema al romancierei australiene Julia Leigh, "Snowtown", al australianului Justin Kurzel, "Submarine", în regia actorului britanic Richard Ayoade şi "Tyrannosaur", de Paddy Considine, care a câştigat Premiul BAFTA 2012 pentru Cel mai bun regizor debutant.

Ne puteți urmări și pe Google News