Evenimentul Zilei > Actualitate > Filmarea cu atacul atroce comis de tânărul bolnav psihic din Cluj a îngrozit România. VIDEO
Filmarea cu atacul atroce comis de tânărul bolnav psihic din Cluj a îngrozit România. VIDEO

Filmarea cu atacul atroce comis de tânărul bolnav psihic din Cluj a îngrozit România. VIDEO

În România nu există un spital de psihiatrie cu profil pediatric care să poate oferi tratament pentru minorii care comit fapte grave.

Cazul lui Darius Delcea, tânărul de 17 ani din Cluj Napoca, acuzat de tentativă de omor, este elocvent. Un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a decis luni, la ora 11.00, ca Darius Delcea să fie internat într-o clinică de specialitate cu profil psihiatric, acesta fiind suferind de o tulburare psihică gravă.

A urmat o stare de incertitudine maximă. Doi polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Cluj l-au păzit non stop pe tânărul Delcea. Ca în bacurile cu proști, polițiștii l-au dus pe agresor la Clinica de Psihiatrie din Cluj Napoca unde nu au găsit instituția închisă, pentru se derulează lucrări de demolare și renovare.

Ulterior, Darius Delcea a fost dus la Secția 6 de Poliție din Cluj Napoca unde a fost păzit aproape 12 ore. A stat pe o canapea și era liniștit de către familie. Seara, în jurul orei 23 s-a găsit o altă soluție, de transfer la Spitalul Săpoca din Buzău. Și de data ordinul a fost anulat repede, și asta pentru că secția de minori a fost desființată. Polițiștii au luat din nou decizia de a căuta un spital prin toată România care să îl primească pe minorul agresiv. Târziu în noapte, Direcția de Sănătate Publică Cluj a luat decizia de a-l transfera pe minor la Spitalul Alexandru Obregia din București.

Victima a ieșit de la Terapie Intensivă

După atac, femeia în vârstă de 33 de ani a fost transportată la UPU Cluj unde a fost intubată pentru a i se salva viața. Lovitura de cuțit a pătruns prin gâtul femeii, la un centimetru de carotidă direct în plămânul victimei. Pentru a-i salva viața, medicii de la UPU au luat decizia de a o intuba.

Intubată și stabilizată, victima a fost transferată la Clinica ORL Cluj unde a fost operată de o echipă de medicul Pétér Ujvary, coordonat de conf. dr. Magdalena Chirilă, care este unul dintre cei mai buni specialiști pe care România îi are la acest moment.

În prezent, după trei zile de terapie intensivă victima a început să se simtă mai bine. Surse medicale spun că pacienta va fi spitalizată o perioadă foarte lungă de timp pentru a se putea recupera complet.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.