Editura Evenimentul si Capital

FILIERA SECURITĂŢII. Istoricul-pedofil Kurt Treptow, epistola către Nicolae Ceauşescu. "Vă scriu pentru a vă transmite admiraţia mea!"

0ba47e418fdb56bd0c24bdbb525d7131248f1bf8
Autor: | | 0 Comentarii | 2239 Vizualizari

Istoricul american Kurt Treptow i-a transmis, în iunie 1986, o scrisoare lui Nicolae Ceauşescu, în care îi cere ajutorul pentru a studia în România. Americanul îl elogiază pe dictator şi îi prezintă studiul pe care l-a documentat în SUA:"Strategia militară al lui Mihai Viteazu".

În 1994, el s-a întors la Iaşi şi a înfiinţat o fundaţie care avea ca scop promovarea istoriei şi culturii româneşti în lume. Pe 11 decembrie 2002 a fost acuzat, iar în martie 2003 a fost condamnat de magistraţii din Iaşi la şapte ani de închisoare pentru corupere sexuală, perversiune sexuală cu minori şi acte sexuale cu minori. Talpeş, Watts şi Treptow Jurnalistul Andrei Bădin arată că la "mijlocul anilor 80 din secolul trecut. În România aterizează tam-nisam DOI cetăţeni americani. Deveniţi "celebri" astăzi în România: Larry Watts şi Kurt Treptow. Era prima dezertare importantă din Lumea Liberă spre lagărul comunist. Şi nu oriunde, ci în cea mai dură dictatură comunistă". "În Statele Unite ale Americii, falanga naţional-comunismului funcţiona prin Treptow şi Watts, plus vreo două revistuţe de prin New York, una legată de miliardarul Iosif Constantin Drăgan, Găzarul Roşu - aşa cum era numit în epocă," susţine jurnalistul. Ulterior, arată Andrei Bădin, prin intemediul fostului şef al SIE, Ioan Talpeş, Treptow înfiinţează fundaţia de la Iaşi.

  • Filiera Securităţii Ilie Ceauşescu - Ioan Talpeş - funcţionează şi azi
"Evenimentul zilei" prezintă integral scrisoarea, din 26 iunie 1986, lui Kurt Treptow către Nicolae Ceauşescu, intertitlurile aparţin redacţiei. "Stimate Domnule Preşedinte, Ştiu că sunteţi foarte ocupat dar sper că veţi avea posibilitatea să găsiţi puţin timp pentru a citi această scrisoare. Vă scriu pentru a vă transmite admiraţia mea pentru ampla dumneavoastră activitate în vederea în vederea asigurării păcii în lume. Admir mult şi apreciez rolul pe care l-aţi jucat în rezolvarea disputelor internaţionale, precum şi modul independent în care v-aţi condus ţara în ultimii 20 de ani. Studentul american interesat de Mihai Viteazu Sunt un student american la Universitatea Wisconsin- Green Bay, unde studiez istoria României. Recent, am scris o lucrare intitulată "Strategia militară a lui Mihai Viteazu". Vă trimit o copie împreună cu această scrisoare, sperând că o veţi găsi interesantă. Vă rog să scuzaţi eventualele inadvertenţe pe care le-aţi putea găsi, deoarece materialul documentar pe care l-am avut la dispoziţie a fost cam limitat. Norocul de a veni în România Am avut norocul să mi se ofere ocazia de a veni în ţara dumneavoastră în această vară pentrua studia. În perioada 21 iulie - 16 august 1986 voi lua parte la un program de vară în cadrul Univeristăţii Bucureşti. Aştept cu nerăbdare să vin în ţara dumneavostră pentru a-mi îmbogăţi cunoştinţele de istoria României şi de limba română. Aş dori, dacă ar fi posibil, să studiez o perioadă mai lungă de timp în România, dar aceasta îmi depăşeşte resursele limitate. Despre ideile lui Nicolae Ceauşescu Sper că în viitorul apropiat lucrările dumneavoastră să fie traduse în engleză şi alte limbi, deoarece consider că ideile unui mare conducător, aşa cum sunteţi dumneavostră, reprezintă o bogăţie imensă pentru oamenii din întreaga lume. Sper că veţi continua să acţionaţi pentru realizarea păcii şi înţelegerii pe plan internaţional cu aceeaşi vigoare pe care aţi dovedit-o până în prezent. Aştept cu nerăbdare să vin luna viitoare în România pentru a învăţa cât mai multe despre ţara dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru timpul acordat citirii acestei scrisori şi sper că vă va plăcea lucrarea alăturată. Cu respect şi admiraţie Kurt W. Treptow" Într-un interviu acordat jurnalistului Andrei Bădin, fostul şef al CIA, James Woosley, dezminte unele dintre dezvăluirile făcute de istoricul american Larry L. Watts, finul lui Ioan Talpeş şi naşul unui alt istoric american, Kurt Treptow, celebru pentru atracţia sexuală faţă de minori, pentru care a şi fost condamnat în România.
  • EXCLUSIV PRINT. Fostul şef al CIA, James Woolsey: Larry Watts minte cu neruşinare

Ecaterina Andronescu, SCHIMBARE majora la Educatie! Toti elevii vor fi AFECTATI

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI