Fosta soţie a lui Dan Condrea s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Bucureşti, unde a cerut judecătorilor emiterea unui ordin de protecţie cu privire la copilul ei. Laura Georgescu, fostă Condrea, a dat detalii parcă desprinse din filmele cu James Bond în legătură cu trecutul ei alături de Dan Condrea.

Filaj perpetuu

Laura Georgescu susţine că ea şi fostul ei soţ au fost filaţi în permanenţă de către serviciile secrete, de când s-au cunoscut, de la 19-20 de ani, până în prezent. Ea a prezentat o fotografie de la cununia civilă, din 1999, în care pe fundal apare un personaj despre care a susţinut că e „Iancu Damian, de la Doi şi-un sfert”.

„Aţi dat în presă un comunicat al SRI că nu a existat filaj. Eu am prezentat în faţa instanţei de judecată probele de filaj. La nuntă, în calitate de mireasă, nu am făcut investigaţii. Erau prezenţi (n.r.- ofiţeri invitaţi) şi din partea fostului soţ şi a rudelor mele, erau parte dintre ei prieteni din SRI. De exemplul Irina Buleandră Cristea, Lupu Claudiu. Acesta era mediul în care ne învârteam. De dinainte de Revoluţie erau în anturajul familiei mele, alături de familia Gheorghe Petricu, care era la dreapta cuplului Ceauşescu. Am venit să dezmint în faţa instanţei că Dan Alexandru Condrea nu ar fi fost filat. Dan Alexandru Condrea a fost filat în permanenţă de când ne-am cunoscut şi până în prezent”, a declarat fosta soţie a lui Dan Condrea, fluturând în faţa camerelor video fotografia de acum 17 ani.

Scenarii din James Bond

Laura Georgescu nu îşi explică acest filaj continuu, ca un arc peste timp, de pe vremea întunecată a Securităţii până în „zorii” serviciilor modernen de intelligence, însă e convinsă că răspunsul îl au americanii şi fostul şef al SRI George Maior. „Solicitaţi un punct de vedere în Statele Unite, or să vă explice de ce”, a conchis fosta soţie a lui Condrea cu un aer misterios.

Femeia a explicat că a cerut instanţei ordin de protecţie întrucât a fost ameninţată de un agent CIA cu nume românesc. La întrebarea dacă a sunat-o fostul soţ în duminica în care şi-a pierdut viaţa, Laura Georgescu a răspuns: „Dan Condrea nu m-a sunat de ani de zile. Am fost sunată de un agent CIA, cred că se numeşte Brânduşa Constantin, care mi-a spus să nu mai dau declaraţii că o să suferim împreună, că ce am făcut am făcut împreună, ceea ce este fals. Eu de la data pronunţării divorţului nu mai am date nici din interiorul firmei. Deci a pus pe cineva să mă sune şi să mă ameninţe”.

Fosta soție a lui Dan Condrea a vorbit despre o întreagă încrengătură de afaceri şi relaţii personale cu presupuşi ofiţeri din mai multe servicii secrete și a indicat mai multe nume: Iancu Damian și Alexandru Velicu – ofiţeri DIPI, Irina Buleandră Cristea, Claudiu Lupu și Brânduşa Constantin – ofiţeri SRI, George Petricu – ofiţer SIE, Monea Cristian – ofiter SPP.

Față de aceste afirmații, EVZ a cerut lămuriri de la instituțiile vizate și de la responsabili din sfera politică.

Oficiali din cadrul Departamentului de Informatii și Protecție Internă (DIPI -fosta „Doi și-un sfert”) ne-au declarat că, pentru instituțiile publice, implicit DIPI, TVA se plătește din fonduri de la bugetul de stat, deci nu de către o firma privată. Referitor la așa-zișii ofițeri DIPI vehiculați de Laura Georgescu, reprezentanți ai serviciului secret și-au rezervat dreptul de a nu comenta „alegațiile persoanei respective”. Reprezentanții Serviciului de Pază și Protecție (SPP) ne-au declarat că „persoana indicată de doamna în cauză” nu este încadrată la acest serviciu.

Hexi Pharma: Fosta soţie suferă de schizofrenie

Laura Marilena Georgescu, fostă Condrea, a absolvit Facultatea de Medicină şi şi-a făcut rezidenţiatul de trei ani la Spitalul Sf. Pantelimon, în perioada anilor 2000. Deşi a obţinut statutul de medic de familie, fosta soţie a patronului Hexi Pharma, nu a profesat niciodată. Purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Bucureşti confirmă că Laura Marilena Georgescu s-a înscris în 2010 această asociaţia ca medic rezident medicină de familie, dar nu a avut nicio activitate.

Conform surselor Hexi Pharma, unde a fost director până la divorţul de Dan Condrea, ea suferă de schizofrenie paranoidă şi se internează periodic la Spitalul Clinic de Psihiatrie dr. Alexandru Obregia. Se pare că acesta a fost şi motivul pentru care copilul a fost încredinţat tatălui de către judecători.

În ce termeni negocia Hexi Pharma contractele cu medicii

O femeie, reputat medic microbiolog, cu 10 ani experienţă la Institutul Cantacuzino şi alţi 10 într-un spital de urgenţă din Capitală, a declarat într-un interviu pentru tolo.ro că Flori Dinu, director general Hexi Pharma, a încercat să îi dea bani pentru a obţine un contract de livrarea a dezinfectanţilor.

„Vreau să vă povestesc cum se trucau licitațiile pe dezinfectanți. Aștept asta de cinci ani! Mă resemnasem, nu mai credeam că va veni acest moment”, a declarat medicul, care acum lucrează în sistemul privat de sănătate.

Acesta a declarat că toate firmele de biocide dădeau bani pentru a obţine contracte cu spitalele, însă „Hexi avea un specific, plusau”, deoarece ştiau că produsele lor sunt neconforme.


Flori Dinu de la Hexi Pharma era dispusă să dea dublu faţă de concurenţă pentru a obţine un contract


Medicul a reprodus exact dialogul pe care l-a purtat cu directoarea Hexi Pharma:

Medic: – Nu are sens, produsele firmei dumneavoastră au probleme.

Flori Dinu – Dar n-aveți dreptul să ne refuzați!

Medic– Ba da, am dreptul ca profesionist! Și am dreptul să fac un referat de respingere prin care să anunț și celelalte spitale.

F.D. – Am înțeles. Cât v-a dat Anios?

Medic: – Poftim?!!!

F.D. – Cât v-a dat Anios, că eu vă dau dublu!

Medic: – Ieși afară!

F.D. – Ce?

Medic: – Ieși afară acuuuum! Cară- te repede cu liftul, că dacă îți dau un șut în c… te duci direct pe geam și pici direct la parter!”

Reacţia directoarei

După apariţa informaţiei în spaţiul public, directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, a precizat: „Nu mă văd vreodată în viaţă mergând să ofer mită vreunui medic în numele Hexi. Contextul descris nu imi sună cunoscut în niciun fel, nu s-a întâmplat nici măcar parţial, este o calomnie sau o invenţie. Dacă există această doamnă doctor, o rog insistent să meargă să depună mărturie la Parchet.”

Te-ar putea interesa și: