Evenimentul Zilei > Social > Fiica poetului Lucian Blaga s-a stins din viață! Tristul anunț a fost făcut de Dan Negru
Fiica poetului Lucian Blaga s-a stins din viață! Tristul anunț a fost făcut de Dan Negru

Fiica poetului Lucian Blaga s-a stins din viață! Tristul anunț a fost făcut de Dan Negru

În urmă cu puțin timp, Dan Negru a făcut un anunț extrem de trist prin care anunța decesul lui Dorli Blaga, fiica celebrului poet. Prezentatorul tv propuse un proiect alături de aceasta și face trimitere la o postare făcută cu aproximativ o lună în urmă, însă acum este prea târziu pentru aceea idee.

Dorli Blaga, fiica poetului și filosofului Lucian Blaga, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Tristul anunț a fost făcut de către Dan Negru pe pagina sa personală de Facebook, precizând faptul că regretă extrem de tare că nu a reușit să își convingă colegii din televiziune să facă un proiect frumos în care să fie implicată Dorli. Postarea prezentatorului a fost una destul de scurtă, făcând trimitere la propunerea sa din urmă cu aproximativ o lună.

„A murit fiica lui Blaga, Dorli Blaga.
Postarea de mai jos e degeaba de acum.
Sunt mahnit ca n-am reușit sa-mi conving colegii din tv așa cum am scris atunci, aici…”, a scris Dan Negru pe pagina sa oficială de Facebook.

Celebrul prezentator a făcut trimitere la o altă postarea a sa, făcută pe 13 octombrie. Trecând pe o stradă care poartă numele poetului Lucian Blaga, Dan Negru a avut parte de amintiri frumoase legate de Alba Iulia, unde trăia la acea vreme fiica poetului. Atunci a făcut un apel către toate televiziunile din România, îndemnând reporterii să meargă acasă la Dorli Blaga și să îi asculte poveștile de viață.

„Am trecut azi pe aici și mi-am amintit că la Alba Iulia trăiește fiica unei legende:Dorli Blaga,fiica lui Lucian Blaga.
La 91 de ani e perfect lucidă și poveștile ei despre personalitățile pe care le-a întâlnit sunt extraordinare.
Le-aș propune colegilor mei din televiziuni, acu’ când se pregătesc programele de 1 Decembrie, să o ia în seamă pe fiica lui Blaga.
Poveștile ei vor aduce aplauze și onoare televiziunii care le va difuza.
Căutați-o pe fiica lui Lucian Blaga!
„Viața e o plimbare spre somn” , zicea tatăl lui Dorli.
Faceți o plimbare la Alba și arătați-o la tv de 1 dec.
Cât încă se mai poate!
Tatăl ei are o statuie sau o stradă in fiecare oraș românesc…”, este postarea făcută de Dan Negru în urmă cu aproximativ o lună.

Cine a fost Dorli Blaga

Fiica celebrului poet Lucian Blaga s-a născut pe 2 mai 1930, la Berna, Elveția. La acea vreme, tatăl său lucra în calitate de atașat de presă la Legația Română. Numele ei provine de la cuvântul „dor”, o simbolistică în poeziile lui Blaga, mai ales în perioada în care a fost departe de țară.

Studiile le-a început la Sibiu, în perioada războiului, apoi a fost mutată la Liceul de fete „Regina Maria” din Cluj, azi Colegiul Național George Coșbuc. După obținerea diplomei de bacalaureat, tânăra s-a înscris la Facultatea de Fizică din Cluj, transferându-se apoi la aceeași facultate la Universității din București.

Dorli Blaga a contribuit la editarea operei complete a tatălui său.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.