Cel mai scurt mandat din istoria internelor s-a încheiat după șase zile. Nicolae Moga și-a anunțat, astăzi, demisia după scandalul izbucnit în jurul Crimei din Caracal.

Acesta a explicat că decizia sa vine ca un gest de onoare pentru a păstra prestigiul instituției care se face vinovată de grave erori în cazul Alexandrei.

„Am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru minister. Am depus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Cercetările vor continua”, a declarat Nicolae Moga.

Senatorul PSD Nicolae Moga depusese jurământul la în funcţia de ministru al Afacerilor Interne miercerea trecută.

În cele câteva zile de mandat, Moga l-a demis din funcție pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, și a dispus încetarea împuternicirii pentru inspectorul șef al Poliției Olt și pentru cei doi adjuncți ai săi, cât și pentru șeful Poliției Caracal și pentru adjunctul lui.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi membri ai Executivului se vor reuni, marţi , la ora 13.00, la Cotroceni, în şedinţa CSAT, pentru a analiza raportul MAI şi datele cu privire la crimele din Caracal.

Te-ar putea interesa și: