Fifor îl urcă pe Barna pe dragon. Liderul PSD recurge la manevra Ponta din 2014

Fifor îl urcă pe Barna pe dragon. Liderul PSD recurge la manevra Ponta din 2014

Imaginația oamenilor politici înainte de alegerile prezidențiale nu pare să depășească limita celor mai în vogă seriale ale momentului.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a demonstrat acest lucru, joi, când l-a atacat pe președintele USR Dan Barna. Liderul social-democrat a aplicat tactica lui Victor Ponta din 2014. La acea vreme, fostul premier a imitat, în prima dezbatere televizită cu Klaus Iohannis, o secvență din celebrul serial „House of Cards”.

Fifor a declarat că PSD nu poate să lase țara pe mâna unor „aventurieri superficiali”, care se inspiră din serialul „Game of Thrones”. Secretarul general social-democrat a amintit felul în care Daenerys Targaryen a ars din temelii „Debarcaderul Regelui” și i-a transmis lui Dan Barna că „nu vă vom permite să daţi foc ţării”.

„PSD are datoria de a rămâne responsabil şi de a nu lasa ţara pe mâna unor aventurieri superficiali a căror viziune este desprinsă, după cum a afirmat liderul acestora, din celebrul serial «Game of Thrones». Un serial care, daţi-mi voie să va reamintesc, s-a cam încheiat în ... flăcări! Mulţumim pentru avertisment, domnule Barna! Nu vă vom permite să daţi foc ţării. Guvernare înseamnă maturitate şi responsabilitate, nu o joacă pe seama României. #fărăaventurieriînfuncţiipublice”, a scris senatorul PSD, pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din 2014, fostul premier Victor Ponta a încercat să îl încolțească pe contracandidatul său, actualul președinte Klaus Iohannis, imitând o scenă din serialul „House of Cards”. Ponta i-a cerut public lui Iohannis să își ceară scuze pentru un articol apărut în ziarul de campanie al Alianței Creștin Liberale (n.r. - din care făceau parte PNL și PDL). Candidatul PSD de la acea vreme considera că soția sa, Daciana Sârbu, a fost jignită de către ziarul respectiv. Discuția s-a terminat cu replica lui Klaus Iohannis, care a spus că nu crede că a greșit cu ceva, însă își cere scuze dacă s-a întâmplat ceva de care este responsabil.