Evenimentul Zilei > Sport > FIFA vrea să schimbe total regulile jocului. Fotbalul nu va mai fi la fel dacă proiectul va fi adoptat
FIFA vrea să schimbe total regulile jocului. Fotbalul nu va mai fi la fel dacă proiectul va fi adoptat

FIFA vrea să schimbe total regulile jocului. Fotbalul nu va mai fi la fel dacă proiectul va fi adoptat

Reprezentanții FIFA au de gând să revoluționeze fotbalul și propun cinci măsuri care vor transforma total acest joc, pentru că sunt cele mai mari schimbări din istorie.

Oficialii de la FIFA vor să schimbe radical fața fotbalului. Și se gândesc la câteva măsuri care, dacă vor fi adoptate, vor revoluționa „Sportul Rege”. Care va suferi cele mai semnificative transformări din istorie. Nu este un motiv de bucurie pentru fani, care ar trebui să se adapteze la noile reguli.

FIFA vrea să schimbe total fața fotbalului

Conform publicației spaniole Mundo Deportivo, FIFA vrea să adauge cinci noi reguli, pentru a face fotbalul mai atrăgător:

– scurtarea reprizelor de joc de la 45 la 30 de minute
– executarea autului cu piciorul
– eliminarea timp de cinci minute a jucătorului care primește cartonaș galben
– posibilitatea de a face schimbări nelimitate
– cronometrarea timpului doar când mingea se află în joc, așa cum se practică la handbal, de exemplu.

FIFA deja testează cele cinci schimbări prin turneul „Future of Football Cup”, la care participă echipele de juniori ale lui RB Leipzig, PSV Eindhoven, AZ Alkmaar și Brugge.

S-a disputat un meci după noile reguli

Partida dintre RB Leipzig și Alkmaar a reprezentat primul meci desfășurat sub noile reguli, iar oficialii FIFA s-au declarat mulțumiți cu modul în care acestea au afectat jocul.

În acest an, în fotbalul mare a fost un mare cutremur, după ce mai multe cluburi mari au vrută să se rupă de UEFA și să-și construiască propria competiție Superliga Europei. AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham erau formațiile care au încercat să creeze noua competiție. În cele din urmă, în joc au rămas doar Real, Barcelona și Juventus, fără șanse de-a mai reuși să creeze acest proiect.

Înainte ca iniţiativa celor 12 să fie făcută publică oficial, UEFA a reacţionat dur, printr-un comunicat comun, semnat şi de federaţia engleză, Premier League, federaţia spaniolă, LaLiga, federaţia italiană şi Lega Serie, precizând că jucătorii care ar urma să participa la o astfel de competiție ar putea fi suspendaţi din competiţiile internaţionale organizate sub egida forului european şi a FIFA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: