Se schimbă regulile la terase și restaurante

Activitatea restaurantelor, a teraselor, pizzeriilor de pe litoral nu va mai fi la fel. Vor fi mai puține mese sau, o altă variantă, servirea la geam. „Noi avem o pizzerie, avem un restaurant, aveam o capacitate de 15o de personae. Asta ar însemna undeva la 4o de mese, sau 3o și ceva de mese. Noi, probabil o să punem 15 mese, iar cei care vor să stea la masă, așteaptă, dacă este plin”, explică Tiberiu Tuhasu, managerul unui restaurant din Mamaia.

Măsurile de distanțare socială vor crea cozi la toate braseriile din stațiuni și la beach baruri. Restaurantele mari și foarte mari au alte planuri. Patronii se gândesc ce fac cu turiștii, spunând că restaurantul va rămâne deschis toată ziua, de dimineață până seară, cu mici pauze de 3o de minute în care ospătarii vor igieniza toate spațiile. Dar chiar și așa, turiștii n-ar trebui să se întâlneasca în drumul lor spre mese. Există și varianta ca masa să fie servită în camera de hotel, in sistem room service.

Operatorii din turism spun că ar fi pe deplin pregătiți să primească turiștii pe litoral. Așteaptă ca măcar după 1 iunie să se dea drumul la terase și restaurant. Peste 93% din turiștii care și-au făcut rezervări pe litoral sunt români. Pierderile pentru afaceriștii din turism sunt déjà uriașe, de zeci de milioane de euro. Va fi oricum o vara complicată. Măsurile de protecție vor crea disconfort și timpi de așteptare lungi cu care oamenii vor trebui să se obișnuiască.

 

 

PAGINA ANTERIOARA