Evenimentul Zilei > Politica > Fierbe clasa politică. „O rugăm pe Clotilde Armand să renunțe la manipulări și diversiuni”
Fierbe clasa politică. „O rugăm pe Clotilde Armand să renunțe la manipulări și diversiuni”

Fierbe clasa politică. „O rugăm pe Clotilde Armand să renunțe la manipulări și diversiuni”

Scandalul PSD-USR de la sectorul 1, pe rezultatul alegerilor, s-a extins la nivelul întregii clase politice. PPU-SL sancționează „manipulările și diversiunile” lui Clotilde Armand.

 

Astfel, deputatul umanist Andrei Gerea îi solicită lui Clotilde Armand să renunțe la manipulări și diversiuni.

„Deputatul umanist Andrei Gerea, candidat PPU (social-liberal) la primăria Sectorului 1, sancționează ferm declarațiile manipulatoare ale reprezentantei USR, Clotilde Armand.

O rugăm pe Clotilde Armand să renunțe la manipulări și diversiuni, să nu amestece lucrurile si să nu atragă PPU (social-liberal) în jocurile ei murdare.

Inclusiv Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că în imaginile din presă, pe lângă reprezentantul PPU (social-liberal), mai erau reprezentanți de la încă trei partide.

Cel mai potrivit în contextul acestor suspiciuni de fraudă este ca autoritățile abilitate să verifice dacă rezultatul alegerilor a fost sau nu viciat.

Având în vedere multitudinea de nereguli din procesele verbale, pentru a se evita orice fel de suspiciuni cu privire la legitimitatea viitorului primar al Sectorului 1, ar fi bine sa se refacă numărătoarea sau să se refacă alegerile – așa cum s-a decis deja că se procedeaza în cazuri similare”, se arată într-un comunicat al PPU-SL.

Mai multe nereguli în procesul de vot, cât mai ales ulterior când reprezentanți ai USL au fost identificați umblând la sacii cu voturi și procese verbale, au fost reclamate de actualul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache.

În cauză există mai multe plângeri penale, înclusiv pe numele președintelui Biroului Electoral Sectorul 1. În acest caz mai multe persoane se vor afla în fața procurorilor, pentru a face lumină în acest  flagrant caz de deturnare a votului.

Reprezentantul juridic al PSD Sector 1, Mihai Drăgan, a spus vineri că nu se poate declara un câştigător la Primăria Sectorului 1, pentru că 17 secţii de votare nici în prezent nu sunt „pe cheie”, prin urmare numărul de voturi trecute în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabil exprimate.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: