Sunt Geană Mihail, medic primar pensionar, fost director a două spitale, timp de 30 de ani. În toamna anului 1960, student fiind, am fost abordat la coadă ( specifică comunismului) la cantina IMF București, „Podul Izvor”, de către actorul Boghiță Mihai. Pretextul: „Suntem vecini și trebuie să ne cunoaștem”.

Foarte real, locuiam în cartierul Elefterie, la 10-12 case unul de celălalt. De atunci, așteptându-mă mereu, am tot făcut traseul cantină- Cartierul Elefterie, el fiind angajat la Teatrul Municipal. S-a legat, în felul acesta, o așa zisă prietenie. Socotindu-l „un oșan cinstit și foarte corect” cum se eticheta, i-am spus, la un moment dat, de ce vreau să mă transfer de la Pedriatie la Medicina generală. Aveam de dat o singură diferență și anume: urologia. Doream acest lucru și mie mi se promisese că transferul „e o nimica toată”, de către secretarul Rectoratului. I-am spus lui Boghiță Mihai ( alias Badea Marin) de ce vreau să fac Chirurgie – pentru a fugi din țară în vest. M-a turnat la Securitate cu tot ce-am spus și nu am spus, ca fiind anticomunist convins. Mai mult, în cele 5 note informative mi-a mai turnat colegi și prieteni cunoscuți de la mine, la Revelionul din 1960 făcut în casa colegului Agarici, vestitul comandant al aviației române din timpul războiului. Toate acestea se află în dosarul de urmărire a securității „Pediatru”, pag 33-37. Astfel, în referatul din 12 aprilie 1961 mă declarase ca fiind un agitator dușmănos în rândul studenților”. Colegii mei, însă, spuneau că sunt reținut și fug de ei?

Domnule Piersic, sunteți un mare actor, maestru, nu mai alăturați la nume mari, precum Piersic și Emanoil Petruț, pe acest mare delator. Sunt sigur că sub acest nume conspirativ și-a turnat colegi din Teatrul Municipal și chiar alți actori cum ar fi marele maestru Grigore Vasilui Birlic, care locuia în aceeași vilă și pe care îl blama adeseori.

Cu deosebită stimă,, Geană Mihail, Mioveni- Argeș

„Nu pot valorifica brevetele în țară, în folosul tuturor”

Citesc fecvent ziarul dumneavoastră pentru obiectivitatea articolelor. Mă numesc Petruț Ioan, din Baia Mare, sunt profesor pensionar, vă mulțumesc că aveți spațiu disponibil pentru cititori și dispuneți de mult curaj, pentru lucruri de interes public, ceea ce ziarele locale ne refuză. Sunt și inventator, am peste 50 de invenții brevetate sau în curs de brevetare. După zeci de mii de ore de studiu și experimentări, așteptăm 4- 5 ani brevetul, plus câteva pensii pentru taxe, apoi începe calvarul: nu le putem valorifica… fiind săraci să le producem noi, iar conducătorii noștri importă produse similare scumpe și proaste, ocolind brevetele românești… Nimeni nu se ocupă de această problemă importantă. Posed peste 100 de diplome și zeci de medalii de aur și argint la saloane și târguri interne și externe, iar brevetele nu le pot valorifica în țară, în folosul tuturor…„ Legea venețiană”, prima lege a invențiilor din lume din anul 1474, are articole valabile și azi…

În speranța că această pagină de sâmbătă va fi multiplicată și în alte ziare, vă doresc sănătate și mult succes în activitatea dumneavoastră importantă pentru cititorii ziarului „Evenimenrul zilei”.

Prof. Petruț V. Ioan, Baia Mare

Jurnaliști din România!

Dacă mai reprezentați a 4-a putere în stat și vă mai numiți români, faceți ca tot ce reprezintă abuzul și ticăloșenia clasei aflate la putere să o STOPAȚI.

1. Construirea unei moschei în România. 2. Combaterea politicii partidului roșu, urmaș la P.C.R și P.R.M. 3. Luptați cu pana și cu vorba contra unei justiții corupe, care eliberează pe bandă rulantă pe infractorii are au falimentat bugetul național. 4. Luptați pentru ca dreptatea să triumfe, în cazul celor care au fost condamnați politic de regimul comunist. 5. Străinii de iubesc țara și poporul atâta vreme cât le dictează interesul, restul rămâne ca noi să ne deșteptăm și prin noi înșine să ne conducem pe drumul conștiinței de neam. 6. Cred că Dumnezeul românilor mai există și nu am fost uitați. 7. În final, sper că ziariștii onești care slujesc cu adevărat România, prin faptele lor să se înalțe la numele de câinele de pază al democrației din România”.

Avram Iancu, Welington – New Zealand

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare.

Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București.

Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu, redactor șef

 

 

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori

Te-ar putea interesa și: