Distracţia, spectacolele şi muzica au fost interzise, pe întreg teritoriul Thailandei, pentru 30 de zile, iar turiştii străini, pe care moartea neaşteptată a logevivului suveran i-a surprins la faţa locului, s-au văzut obligaţi să urmeze datina locului şi să adopte ţinute în culori cernite.

Potrivit presei occidentale, după doar zece zile de doliu , sute de prostituate au revenit pe străzile Bangkokului purtând însă rochiţe, dresuri şi platorme negre din respect pentru tragicul eveniment din Familia regală.

 

Străzile plăcerilor sunt strict verificate de patrule înarmate de poliţie care se asigură că toate locurile de pierzanie se închid înainte de 12 noaptea.

Regele Bhumibol era pentru supuşi o figură paternă şi un simbol de unitate naţională. Prinţul Maha, fiul cel mare şi succesorul regelui, va fi încoronat după incinerarea monarhului şi va prelua efectiv cârma ţării după un an de doliu naţional. Trupul neînsufleţit al regelui se află depus într-unul din palatele oficiale iar ceremoniile funerare sunt în plină desfăşurare.

Despre succesorul la tron mai multe detalii puteți citi: Trecutul rușinos al fustangiului prinț Maha. Tatuaje, alură de star rock, mariaje ratate, certat până și de mama sa pentru viața destrăbălată, viitorul rege al Thailandei este deja detestat de supuși. GALERIE FOTOT