Evenimentul Zilei > Actualitate > Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” – trei zile de muzică bună la Alba Iulia
Festivalul Concurs de Muzică Folk  „Ziua de Mâine” – trei zile de muzică bună la Alba Iulia

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” – trei zile de muzică bună la Alba Iulia

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie. Acest eveniment se va desfăşura în perioada 20 – 22 noiembrie la Alba Iulia.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează, vineri, la Alba Iulia. Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie, se va desfăşura  în perioada 20 – 22 noiembrie şi aduce la Alba Iulia nume mari ale folkului românesc precum  Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Berţi sau Maria Gheorghiu. Festivalul cuprinde şi o secţiune de concurs pentru tineri interpreţi care vor să se lanseze în muzica folk. În fiecare din cele trei zile de festival vor avea loc şi lansări sau prezentări de cărţi şi albume precum şi întâlniri cu interpreţi îndrăgiţi.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” unde va avea loc „Cafeaua cu folk” ce cuprinde o conferinţă de presă, o întâlnire a elevilor cu folkişti renumiţi şi prezentarea cărţii „Taifas cu menestrel”, autori: Florin Săsărman şi Vali Şerban. Prima zi a festivalului este zi de concurs pentru cei 10 tineri concurenţi care au trecut în acest an de preselecţii, evoluţiile acestora fiind programate la ora 18,00 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În foaierul instituţiei de cultură vor avea loc prezentări de cărţi sau albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Laura Todică (laureată ediţia 2014 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache & Sandy Deac, Mircea Bodolan, Zoia Alecu şi Mircea Baniciu.

Sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 11,00 va avea loc tradiţionala „cafea cu folk” în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia în cadrul căreia vor fi prezentate cărţile „Destine cu har” şi „Sărutul femeii poem”, autor Clara Mărgineanu. Seara, începând cu ora 18,00, continuă competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi, iar de la ora 19,00 sunt programate recitaluri susţinute de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru.

Ziua de duminică, 22 noiembrie, va fi la fel de plină în evenimente, iar programul va debuta la ora 11,00 cu „cafeaua cu folk” în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia fiind prezentat albumul „Lasă tot” şi cartea „Raiul lupilor îngeri”, autor Adrian Sărmăşan. Seara este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar de la ora 19,00 vor susţine recitaluri Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului este Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: