Editura Evenimentul si Capital

Festin culinar în Parcul Plumbuita: doi porci, un berbecuţ şi patru pui vor fi pregătiţi împreună, pe un proţap de peste 5 metri

14-01/09_produse_traditionale_EVZ-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 450 Vizualizari

Sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 10, se dă startul pregătirii celui mai mare proţap văzut vreodată la târgurile tradiţionale din Capitală: va avea mai bine de 5 metri şi va fi încărcat cu doi porci (de 80 de kilograme fiecare), un berbecuţ şi patru pui.

Carnea este lăsată la macerat încă din această noapte, iar mâine dimineaţă, de la prima oră, bucătarii iscusiţi din Făgăraş o vor aşeza sub dogoarea focului. La prânz, delicatesele pot fi degustate de toţi cei care trec pragul Târgului de Florii, organizat în Parcul Plumbuita.

Şi, pentru că în acest weekend e Sărbătoarea Floriilor, organizatorii vor pregăti şi o gamă variată de produse din peşte: sute de kilograme de scrumbie proapătă din Delta Dunării, păstrăv din apele reci de munte, stropite din belşug cu vin şi pregătite pe un gătar cu ţepuşe; mici şi zacuscă din peşte, plăcinte umplute cu peşte, hamsii şi multe altele. Găsiţi la târg şi produse de post, dar şi o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, pregătită în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”. Târgul va ține până duminică seară.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1





Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI