Ferrari și Lamborghini, amenințate cu un miliard de dolari

Ferrari și Lamborghini, amenințate cu un miliard de dolari

Grupul McLaren este pregătit să investească un miliard de dolari pentru dezvoltarea și promovarea unei game de 13 modele, în următorii ani, cu intenția de a deveni producătorul numărul unu de autoturisme supersport, peste Ferrari și Lamborghini.

McLaren vrea să îngroape Ferrari și Lamborghini cu un miliard de dolari.

Producătorul actualului supermodel MP4-12C și al celebrului McLaren F1 - cel mai rapid și mai scump autoturism de stradă al anilor '90 - intenționează să investească această sumă colosală de bani, pentru a pune capăt supremației italiene în acest segment de elită, informează ”Boomberg”.

Miliardul de dolari va fi cheltuit, în următorii ani, pentru dezvoltarea și promovarea unei game de 13 modele, a precizat Antony Sheriff, directorul executiv McLaren, într-un interviu televizat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii McLaren Automotive - firma producătoare de automobile de stradă înrudită cu echipa de Formula 1 care asamblează monoposturile McLaren - nu au clarificat însă dacă dispun de acești bani sau dacă eventualele surse de finanțare există la acest moment. Coupe-ul supersportiv McLaren MP4-12C, model din stirpea unor Ferrari 458 Italia sai Lamborghini Gallardo LP560-4, costă aproximativ 200.000 de euro.

Prețul nu i-a speriat pe cei 2.000 de clienți care au comandat deja un MP4-12C. În acest moment, orice nou doritor ar trebui să aștepte doi ani pentru livrarea mașinii, susține ”Bloomberg”.

Supermodelul britanic are un șasiu fabricat din fibră de carbon și un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri care dezvoltă 592 de cai-putere. Transmisia, la puntea spate, este asigurată de o cutie automată cu dublu ambreiaj și 7+1 trepte.

McLaren susține că MP4-12C este capabil să accelereze de la zero la 200 km/h în mai puțin de zece secunde și să frâneze de la 100 la 0 km/h în numai 30 de metri! Sprintul ”clasic” 0-100 km/h este realizat în circa 3,5 secunde.