Evenimentul Zilei > Social > Ferește-te de cancer cu cele mai bune alimente! Sunt 7 minuni oferite de natură
Ferește-te de cancer cu cele mai bune alimente! Sunt 7 minuni oferite de natură

Ferește-te de cancer cu cele mai bune alimente! Sunt 7 minuni oferite de natură

Într-o epocă în care omenirea este asaltată cu multe alimente procesate, este indicat să ne amintim cât mai des că natura ne oferă tot ceea ne trebuie pentru a ne feri de cele mai grave boli. Mai ales de cancer. Totul ține de alegerea noastră.

Desigur, când ne referim la cancer, contează foarte mult și moștenirea genetică, dar importante pentru o viață sănătoasă sunt și nutriția, sportul sau somnul. Mai departe prezentăm o listă cu 7 alimente care au numeroase beneficii și care ne feresc de cancer.

Broccoli este primul dintre ele pentru că are sulforafan și alți antioxidanți. Sulforafanul este un compus din grupul izotiocianat al compușilor organosulfurici (n.r. – se obține din legume crucifere, cum ar fi broccoli, varză de Bruxelles și varză).

Împreună, ei protejează celulele de distrugerea cauzată de radicalii liberi. Atenție! Când preparați o rețetă cu broccoli, încercați să nu îl fierbeți foarte mult. Prin fierbere se pierd nutrienți importanți.

foto: world.openfoodfacts.org

Este bine să consumăm cereale integrale

Când vine vorba despre sănătatea sistemului cardiovascular, cerealele integrale sunt ideale pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Ele oferă o varietate de antioxidanți și vitamine, dar și fibre care lupta împotriva nivelului ridicat de colesterol.

Totodată, reglează nivelul zahărului din sânge. Mai ales ovăzul conține un antioxidand special, numit avenanthramides. Acesta oferă o protecție în plus împotriva colesterolului.

foto: pxfuel.com – cereale integrale

Fructele de pădure sunt excelente pentru creier și oase. Mai mult, consumul regulat crește speranța de viață datorită cantității impresionante de antioxidanți. Dintre aceștia, amintim că antocianina ajută foarte mult la funcționarea creierului și echilibrarea musculară.

foto: pxfuel.com – fructe de pădure

În continuare ne vom referi la ciocolata neagră, foarte apreciată în special pentru proprietățile antiinflamatorii. Ciocolata neagră are flavonoide, componente care au proprietăți antioxidante, ce ajută la prevenirea cheagurilor de sânge.

foto: commons.wikimedia.org

Roșiile ajută în lupta cu 3 tipuri de cancer

Foarte bune pentru prevenirea multor forme de cancer sunt și roșiile. Aceste legume sunt o sursă excelentă de licopen. Ele ne feresc de cancerul la prostată, plămâni și stomac.

foto: pixabay.com

Revenind la combaterea inflamației, precizăm că sfecla este un aliat de nădejde, datorită plusului de betaină. Acest aspect a fost evidențiat inclusiv într-un studiu publicate de American Journal of Clinical Nutrition.

foto: pixnio.com – sfeclă albă și sfleclă roșie

În finalul acestui articol, subliniem că nucile și alunele ajută la scăderea colesterolului.  Ele au acid alfa-linolenic, asociat cu reducerea nivelului de colesterol, conform noi.md.

foto: pxhere.com – nuci și alune
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.