Evenimentul Zilei > Monden > Fenomenul mondial „The Exorcist” continuă. Povestea care a stârnit numeroase controverse va fi reluată pe ecrane
Fenomenul mondial „The Exorcist” continuă. Povestea care a stârnit numeroase controverse va fi reluată pe ecrane

Fenomenul mondial „The Exorcist” continuă. Povestea care a stârnit numeroase controverse va fi reluată pe ecrane

Fenomenul mondial „The Exorcist”, seria de filme horror care a stârnit atât de multe controverse, de-a lungul timpului va cunoaște o relansare.

Compania Universal pregătește o nouă trilogie din seria horrorExorcistul” și va plăti pentru aceasta 400 de milioane de dolari. În distribuția noului film vor putea fi văzuți Ellen Burstyn şi Leslie Odom Jr., după cum informează Variety. Compania Universal are în vedere lansarea filmelor şi pe platforma Peacock.

Actriţa Ellen Burstyn a fost premiată cu Oscar pentru „Alice Doesn’t Live Here Anymore” și a jucat în prima parte a seriei, filmul original din 1973. Interpretarea pe care a făcut-o la vremea respectivă i-a adus o nominalizare la prestigioasele premii ale Academiei americane de film. Acum va reveni în rolul Chris MacNeil.

Următoarea franciză a filmului „Exorcistul” va fi regizată de David Gordon Green, care a semnat cel mai recent reboot „Halloween” al studioului. Trilogia va fi produsă de Blumhouse, din portofoliul căreia fac parte filme horror de succes precum „Get Out” şi „The Purge”.

Primul dintre cele trei filme „Exorcistul”, din noua serie, este aşteptat să aibă premiera pe 13 octombrie 2023. În cazul următoarelor două pelicule nu a fost stabilită o dată de lansare şi e posibil să fie distribuite direct pe Peacock.

Povestea filmului din 1973

Filmul original, din 1973, a fost regizat de William Friedkin și a fost bine primit de critici şi public, generând încasări de 441 de milioane de dolari, la nivel global. Pelicula a primit zece nominalizări la Oscar şi a fost primul horror selectat la categoria „cel mai bun film”. Lungmetrajul a câştigat două trofee, pentru sunet şi scenariu adaptat (William Peter Blatty).

„Exorcistul” are în centru o mamă (Burstyn) care angajează doi preoţi catolici pentru a o exorciza pe fiica ei în vârstă de 12 ani. Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul „Exorcistul” urmărește o temă de succes: Diavolul pune stăpânire pe mintea şi trupul omului.

Subiectul filmului este simplu. Chinuită de convulsii, o fetiţă de 12 ani începe să ţipe, să injure și să-l ponegrească pe Dumnezeu. Cum ajutorul medical nu îi poate fi de niciun folos, mama fetei apelează la un exorcist care să alunge demonii.

Se spune că, în prima zi a filmării scenei de exorcizare, Linda Blair, care a interpretat-o pe fetiță, l-a șocat pe Max von Sydow, care interpreta rolul preotului exorcist, atât de mult, încât acesta și-a uitat replicile.

Filmul a mai avut două continuări, dar acestea nu s-au bucurat de acelaşi succes.

Noua trilogie va avea la bază o continuare a poveștii

Din distribuţia noilor producţii face parte Leslie Odom Jr., care s-a remarcat în „Hamilton” şi „One Night in Miami”. Acesta joacă rolul unui personaj care o caută pe mama din urmă cu decenii, după ce copilul lui devine posedat.

Producători vor fi Jason Blum, CEO şi fondator al Blumhouse, şi David Robinson, prin compania sa Morgan Creek Entertainment.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: