Deputații americani sunt extrem de îngrijoraţi şi preocupați de aceste videoclipuri false, încât pretind că pot fi "folosite de inamic pentru a submina securitatea națională". Au mers până acolo încât aceste "falsuri profunde" au fost utilizate şi în industria porno. Creatorii au făcut videoclipuri prin suprapunerea fețelor pe corpurile altora.  Parlamentarii cred că videoclipurile  „Deep Fakes” ar putea fi folosite ca parte a unor campanii de dezinformare mai largi pentru a influența alegerile sau pentru a răspândi știrile false.

Trei legislatori, Schiff, Murphy și Curbelo au trimis o scrisoare directorului de Intelligence din SUA, cerând o evaluare a situaţiei şi să raporteze cu privire la fenomenul tehnologiilor false care ar putea dăuna intereselor securității naționale. Ei doresc să știe dacă există contramăsuri (legi, reglementări și privarea de libertate) pentru a proteja împotriva "influenței străine". Biroul DNI a fost invitat să raporteze Congresului concluziile până la jumătatea lunii decembrie.

Din nefericire tehnologia “Deep Fakes” devine tot mai avansată şi mai accesibilă, dar cel mai îngrijorător lucru este că hackerii străini pot face extrem de mult rău cu acestă metodă. În acest sens Rusia a fost dată ca exemplu de ţară care ar planta clipuri false în media americană, iar trolli ruşi au fost daţi ca exemplu de experţi în ştiri false.

Vă prezentăm un exemplu clar de manipulare video şi facială pe modelul “Deep Fakes”. Specialiştii spun că vom ajunge într-o zi să nu mai ştim ce este real şi ce este fals la cum se prezintă tehnologia în domeniu. VIDEO:

Sursa video: BuzzFeed