Fenomenul bizar care a șocat România. Nu s-a mai văzut așa ceva. FOTO

Fenomenul bizar care a șocat România. Nu s-a mai văzut așa ceva. FOTO Cod galben de viscol. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Viscolul și vântul puternic a produs pagube însemnate în România. La Lupeni, Fălticeni şi Râmnicu Vâlcea acoperişurile blocurilor au fost smulse şi au fost distruse mai multe maşini parcate. În Hunedoara, furtuna de zăpadă a fost însoțită de tunete și fulgere, un fenomen foarte rar.

Specialiștiștii spun că fenomenul neobişnuit are loc atunci când se întâlnesc două mase de aer, una rece şi alta caldă.

Sursa: observatornews

Toată ţara se află de luni seara sub cod galben de vânt puternic. La munte s-a instituit cod portocaliu, iar pe crestele de peste 1.800 de metri din Caraş Severin şi Hunedoara a fost cod roşu de vijelie. Vântul a băut cu rafale care au ajuns şi la 170 de kilometri la oră. În aceste condiţii, autorităţile au închis, pentru câteva ore, porţiunea de drum dintre Novaci şi staţiunea Rânca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vântul puternic a creat probleme și în trafic

Viscolul a venit şi cu probleme în trafic. În Bistriţa-Năsăud, o tânără de 18 ani a derapat pe drumul înzăpezit din comuna Livezile şi s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ. A fost dusă la spital cu răni la un picior.

Cum va fi vremea în următoarele ore

Acum, meteorologii anunță temperaturi cu valori termice ușor mai ridicate în anumite zone din țară precum Oltenia și Moldova. Cu toate acestea, pe timpul nopții valorile termice vor fi negative. În centrul, vestul, sudul și nord-vestul țării se anunță o noapte deosebit de geroasă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în centrul și nordul țării. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între -5 și 6 grade, în timp ce minimele se încadrează între -15 și -3 grade. Vântul va sufla slab până la moderat în majoritatea zonelor țării, dar se vor înregistra unele intensificări pe crestele montane, în zona Carpaților Orientali, dar și în Dobrogea, în zona de coastă.

În regiunile vestice, sudice și centrale, pe arii restrânse, la primele ore ale dimineții și seara își va face apariția ceața care izolat va fi asociată cu burniță și depunere de polei.

Pentru București se anunță o vreme în general frumoasă, cu cer variabil și cu vânt slab. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale înregistrate pentru această perioadă din an. Maxima zilei va atinge 4 grade, în timp de minima poate ajunge chiar și până la -7 grade.