Fenomen bizar în România. Pensionarii dispar pe capete. Schimbarea pe care nimeni nu o poate explica

Fenomen bizar în România. Pensionarii dispar pe capete. Schimbarea pe care nimeni nu o poate explica sursa: arhivă EVZ

Numărul pensionarilor din România scade îngrijorător. Anul acesta s-a atins cea mai mare scădere înregistrată din 2013 și până în prezent.

Datele de la Ministerul Muncii arată că la sfârșitul lunii iunie, în tara noastră erau mai puțin de 4,9 milioane români pensionari, în scădere cu peste 61.000 de persoane față de iunie 2020.

Scădere record de pensionari

2021 vine cu cea mai mare scădere înregistrată din 2013 și până în prezent, fiind vorba de o scădere record a numărului de pensionari, potrivit digi24.ro.

În doar o lună, sistemul de pensie a înregistrat o scădere de 8.300 de persoane. Față de 2019, numărul este de două ori și jumătate mai mare, astfel că numărul pensionarilor de la noi scade de la un an la altul. România a pierdut 39.000 de pensionari, fiind cea mai mare scădere înregistrată în perioada iulie-august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce pensie primesc bătrânii?

Peste 95% din bătrânii decedați erau pensionari de asigurări sociale de stat, restul fiind pensionari agricoli. Majoritatea bătrânilor care beneficiază de ajutor din partea statului sunt bărbați, iar datele de la Institutul Național de Statistică arată că pensia medie în România este de 1.500 de lei.

România imbratraneste

Pensionarii se duc pe lumea cealaltă, în timp ce tinerii îmbătrânesc mai repede decât au declarat specialiștii că este în grafic.

“Suntem într-o perioadă în care numărul de decese este mult mai mare decât de obicei, unele fiind evident din cauza COVID, sunt unii care și-au întârziat anumite intervenții. Izolarea a crescut cantitatea de probleme medicale și gravitatea acestora.“, a declarat sociologul Marin Preda.

Sociologii au transmis că țara noastră va cunoaște o îmbătrânire a populației îngrijorătoare. În 2050, 1 din 4 români vă fi pensionar, fapt ce vă face că România să aibă cea mai îmbătrânită populație din UE.O altă veste proastă este anunțată de analiștii economici, aceștia au declarat România nu va putea să facă față cheltuielilor cu pensiile. În 2030 numărul pensionarilor îl va depăși pe cel al angajaților.

“Ce putem face noi că persoane individuale: să economisim cât mai mult în timpul vieții active, astfel încât atunci când ne pensionăm să avem economii puse deoparte că să putem suplimenta cu economiile noastre pensiile publice.“, a spus Adrian Codirlașu, vicepreședintele CFA