Evenimentul Zilei > Horoscop > Femeile renunță la locurile de muncă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Femeile renunță la locurile de muncă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Femeile renunță la locurile de muncă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase, dar nu şi cu cele din semne de apă şi pământ. Asta este toată filosofia, poţi să te duci să vezi un film nou! Acasă pe Netflix!

27 octombrie

Femeile renunță la locurile de muncă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 27 octombrie s-au născut Nicolo Paganini, Theodore Roosevelt, Brigitte Engerer, Costin Murgescu, Sanda Toma, Romeo Vanica, Dumitru Furdui, Mihaela Mihai, Romulus Bărbulescu.

Pe 27 octombrie, sărbătoare mare în Bucureşti, „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui moaşte se află în Catedrala Patriarhală” după cum precizează Calendarul Creştin-Ortodox pe 2014 editat de Episcopia Sloboziei şi a Călăraşilor. În „Vieţile Sfinţilor” pagina 95 îl pomenim pe preacuviosul, părintele nostru, Dimitrie cel nou din Basarabi.

Dar ce mai este, tradiţional, pe 27 octombrie? Ei bine, Filip Şchiopul, vechiul nostru prieten, Lupul Şchiop! Dumitru sau Dimitrie Basarabov este Filip Şchiopul! Se zice ca acesta a călcat un pui şi, pentru o asemenea greşeală, şi-a pedepsit piciorul vinovat să suporte numai el greutatea trupului timp de un an, mergând şchiop (Speranţia). Sătenii au făcut imediat legătura cu Filipul Şchiop, Lupul Şchiop.

Se povesteşte că Sfântul a găsit nişte câini, ai nimănui, şi i-a adus acasa la el. Căţeii erau în număr de şapte. Ca să-i mulţumească sfântului pentru bunătate, în fiecare zi a săpătămânii, câte un căţel se facea servitor şi facea toate muncile, cât ar fi fost de grele. Dacă venea un om şi-l ruga să-l facă sănătos, sfântul, cu ajutorul unui căţel îl făcea sănătos. Unii dintre câinii sfântului prindeau diavolii şi îi aduceau la Sumedru.  Căţeii aveau puterea să se ducă şi în iad, unde diavolii se temeau de ei. De atuncea diavolii au făcut o poartă mare de fier la iad, dar Filipul Şchiop tot trece prin ea!

Câinii Sf. Dumitru sunt lupii Sf. Petru şi ai Sf. Andrei.  (Speranţia, Olteanu).

Vedeţi, este creştineşte şi româneşte să adopţi căţeii, nu să-i omori! Doar musulmanii duşmănesc de moarte căţeii, de altfel este binecunoscută calificarea din cronicile medievale „câine de ghiaur” cu care era categorisit câte un biet creştin. România, prin legislaţia ei incalificabilă privind căţeii se aliniază statelor musulmane gen Irak sau Indonezia.

Cei doi sfinţi, Sf. Dumitru şi Sf. Dumitru Basarabov tind, în conştiinţa populară, să se contopească.

Basarabovul fiind şi protectorul Bucureştilor, cronicarul medieval zice că: „…apăi în ziua de 27 octombrie, prostimea se îmbulzeşte ca să tulbure moaştele Sfântului…”. Nimic nou sub soare!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: