Evenimentul ZileiActualitateFemeile FABULOASE din tribul Mursi. Au cele mai SPECTACULOASE accesorii de înfrumuseţare | GALERIE FOTO

Femeile FABULOASE din tribul Mursi. Au cele mai SPECTACULOASE accesorii de înfrumuseţare | GALERIE FOTO

Femeile FABULOASE din tribul Mursi. Au cele mai SPECTACULOASE accesorii de înfrumuseţare | GALERIE FOTO
Tribul Mursi trăiește la granița dintre Etiopia și Sudan pe Valea Omo și numără aproximativ 7.500 de persoane. Membrii acestui trib sunt ușor de recoscut din cauza vopselei cu care își acoperă trupurile, iar în cazul femeilor elementul distinctiv este placa montată pe buza inferioară.

Când împlinesc 10 ani, fetelor din tribul Mursi li se scot incisivii inferiori și le este străpunsă buza inferioară cu un cui de lemn. Pielea se extinde treptat cu ajutorul unor discuri care sunt schimbate periodic.

La vârsta adolescenței, la 15 – 16 ani, fetelor le sunt înlocuite plăcile de lemn cu unele din clei, decorate cu motive tribale.

Acest obicei al placarii buzelor ar fi apărut ca formă de aparare împotriva comercianților de sclavi, care obițnuiau să fure femeile pentru a le vinde, spun unele legende. Antropologii nu au găsit încă nicio explicație epntru acest obicei de înfrumusețare.

Ornamente de acest fel mai sunt purtate și de membrii triburilor Suya și Kayapo.
 


Accesează: