O fetiță în vârstă de 6 luni a fost operată pentru a i se îndepărta cea de a doua gură, care era completă cu buze, dinți și limbă, scrie Dailymail.

Când masa de pe fața micuței a fost observată pentru prima dată în pântecele mamei, în săptămâna 28 de sarcină, medicii au crezut ca este vorba despre un chist sau o tumoră.

Dar când fetița a fost născută, în Charleston, Carolina de Sud, doctorii au descoperit că, de fapt, masa cu o lungime de 2 centimetri era o a doua gură.

Ea este una din cele 35 de persoane care au suferit de Diprosopus, sau duplicarea componentelor faciale, din 1900 până în prezent.

Scriind pentru jurnalul medical BMJ, medicii au spus că cea de-a doua gură nu avea nicio legătură cu gura principală, fetița putând respira, mânca și bea în mod normal.

Aceștia au adăugat că uneori cea de-a doua gura producea un lichid transparent, posibil salivă și că ocazional ar fi făcut o coajă în jurul orificiului.

Fetița a fost operată pentru a i se îndepărta cel de-al doilea organ. Intervenția a necesitat și îndepărtarea țesutului osos extra din mandibulă, care susținea dinții pentru cea de-a doua gură.

„După operație, fetița s-a ales cu o fața umflată în zona intervenției, dar a fost vorba de niște fluide adunate acolo”, au mai declarat medicii.

„Problema s-a rezolvat în câteva luni, iar copilul nu a mai avut nevoie de tratament special”, au adăugat aceștia.

„La controlul periodic, o dată la 6 luni, incizia era complet vindecată și pacienta se putea hrăni fără probleme”, au mai spus doctorii.