Evenimentul Zilei > Social > O femeie din IAŞI a NĂSCUT de două ori în AMBULANŢĂ. Află care este POVESTEA ei
O femeie din IAŞI a NĂSCUT de două ori în AMBULANŢĂ. Află care este POVESTEA ei

O femeie din IAŞI a NĂSCUT de două ori în AMBULANŢĂ. Află care este POVESTEA ei

O tânără în vârstă de 31 de ani din Iaşi a născut într-o amubalnta care se afla în drum spre spital, dar din cauza zăpezii au avut întârzieri mari.

Asistenta şi pompierul din Iaşi s-au transformat rapid în moaşe şi au ajutat-o pe femeie să aducă pe lume un copil perfect sănătos. În urmă cu 11 ani, femeia a născut tot într-o ambulanţă.

Paul este un pompier cu o experienţă de 11 ani în acest domeniu şi a luat parte la tot felul de intervenţii dificile, dar niciodată nu a asistat la o naştere. Din cauza copacilor căzuţi pe şosea, amubalanta a rămas blocată la 15 kilometri de maternitate.

„Este ceva unic să aduci pe lume un copil şi să participi la o asemenea situaţie. Nu m-am gândit nicio secundă că vom rămâne împotmoliţi şi voi fi martor la o asemenea situaţie. Mă bucur că am putut să mă adaptez, mă bucur că am putut să iau parte la o asemenea situaţie şi mă bucur că a ieşit astfel şi că toată lumea este sănătoasă,” spune Paul Popa, pompier ISU Iaşi.

Asistenta care însoţea acel echipaj, Liliana Ancuţă a spus că la un moment dat emoţiile au copleşit-o dar a reuşit să-şi păstreze calmul.

„Este foarte greu, emoţiile te copleşesc, dar în momentul în care începe acţiunea nu mai avem timp să ne gândim la absolut nimic. După ce vedem că totul este în regulă, copilul şi mama sunt sănătoşi, atunci putem să ne bucurăm. Nu s-a gândit că o să nască în nămeţi, în ambulanţă. Nici noi nu ne-am gândit, dar pe drum spre solicitare, ne gândeam că mergem să vedem fabrica de bebeluşi. Am văzut-o,” povesteşte Liliana Ancuţă, asistent generalist SAJ Iaşi.

Tânăra din Iaşi mai are acasă un copil de 11 ani.

„Din cauza vremii, da. Eu am mai născut primul băieţel, tot în ambulanţă. De mare ajutor. M-a ţinut de mâna… până când l-am născut. Era mai emoţionat că mine, dansul,” spune Simona Ionescu, mama.

Medicii au declarat că bebeluşul este în afară oricărui pericol şi că în câteva zile vor putea pleca acasă, scrie digi24.ro.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: