Evenimentul Zilei > Justitie > Femeia judecată că și-a ucis soțul, care i-a fost și tată vitreg, și-a primit sentința. Procesul a ținut Franța pe jar
Femeia judecată că și-a ucis soțul, care i-a fost și tată vitreg, și-a primit sentința. Procesul a ținut Franța pe jar

Femeia judecată că și-a ucis soțul, care i-a fost și tată vitreg, și-a primit sentința. Procesul a ținut Franța pe jar

Valerie Bacot, femeia a cărei poveste a făcut ocolul lumii, după ce și-a ucis soțul care, în trecut, i-a fost tată vitreg, a fost găsită vinovată de judecătorii din Franța. Cu toate acestea, Valerie Bacot a părăsit sala de judecată ca o femeie liberă.

Valerie Bacot, femeia din Franța care și-a ucis soțul (fost tată vitreg) după ce acesta a abuzat-o și a forțat-o să se prostitueze, a fost condamnată la patru ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare. Femeia a mai petrecut, anterior, un an în arest, motiv pentru care, în prezent, este liberă.

Presa internațională notează că Valerie Bacot a leșinat în sala de judecată, după ce magistrații au anunțat sentința. Valerie Bacot a recunoscut că, în luna martie a anului 2016, și-a ucis soțul cu o armă. Cel puțin 700.000 de oameni au semnat o petiție prin care au cerut punerea în libertate a lui Valerie Bacot.

Cetățenii au întâmpinat-o pe Valerie Bacot cu ropote de aplauze

După ce a ieșit din sala de judecată, cetățenii au întâmpinat-o pe acuzată cu ropote de aplauze. „Bravo!”, a strigat mulțimea.

„Nu mă simt ușurată. Sunt complet spulberată – psihic și fizic. Tot ce vreau e să mă întorc acasă, la copiii mei”, a spus Valerie Bacot, mamă a patru copii.

Avocații lui Valerie consideră că toate acuzațiile îndreptate împotriva femeii ar trebui să fie retrase.

„Pentru mine, faptul că femeia aceasta se poate întoarce acasă, în această seară, la copiii ei, reprezintă o victorie uriașă. S-a făcut dreptate”, s-a exprimat unul dintre avocații lui Valerie Bacot, Nathalie Tomasini.

De ce a fost găsită vinovată Valerie Bacot

Întrebat cum motivează faptul că acuzata a fost găsită vinovată pentru moartea soțului ei, magistratul Éric Jallet a spus că este important ca „o instanță penală să țină la valorile civile, dintre care cea mai importantă e reprezentantă de protejarea vieții umane. Cu toate acestea, dacă oamenii decid să își facă singuri dreptate, toți se vor afla mereu într-un continuu război”.

Avocații lui Valerie Bacot au spus instanței că femeia a recurs la gestul extrem „din cauza violenței la care a fost supusă timp de 25 de ani și de teama că fetița sa va fi următoarea care va fi supusă gesturilor nepotrivite ale soțului ei”, potrivit BBC.

Valerie Bacot, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzată de uciderea tatălui său vitreg. Procesul a început luni, 21 iunie. Cazul femeii care și-a omorât tatăl vitreg, bărbatul devenindu-i ulterior soț și obligând-o să se prostitueze, a făcut ocolul lumii, după ce victima a publicat o carte la una dintre cele mai cunoscute edituri din Franța, în care și-a relatat povestea de viață.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: