Evenimentul Zilei > Actualitate > Femeia care a declanșat carambolul în Turul Franței a fost arestată. Video
Femeia care a declanșat carambolul în Turul Franței a fost arestată. Video

Femeia care a declanșat carambolul în Turul Franței a fost arestată. Video

Femeia în vârstă de 30 de ani care a provocat un întreg carambol în timpul competiției de sâmbătă a Turului Franței a fost arestată. Zeci de bicicliști au fost răniți după ce spectatoarea a pătruns cu un semn de carton la marginea șoselei.

Persoana care a provocat catastrofala prăbușire a Turului Franței a fost arestată. La un moment dat, s-a raportat că a fugit din țară.

Femeia în vârstă de 30 de ani care a provocat un întreg carambol în timpul competiției de sâmbătă a fost arestată miercuri și acum se află acum în custodia poliției din Landerneau, Britanny, în nord-vestul Franței.

Calvarul a avut loc sâmbătă, 26 iunie, ceea ce a lăsat zeci de bicicliști răniți. Unele leziuni au fost la fel de ușoare ca erupția rutieră, în timp ce o persoană a rămas cu coastele rupte și cu un plămân perforat.

Persoana ținuse un semn de carton către camerele TV care filmau evenimentul sportiv anual și blocase drumul ciclistului Tony Martin în acest proces. Drept urmare, Martin și mulți alți bicicliști au fost doborâți de pe biciclete.

A doua zi după carambol, autoritățile franceze au anunțat că au lansat o anchetă pentru „răniri involuntare cu incapacitate care nu depășește trei luni prin încălcarea în mod vădit deliberată a unei obligații de siguranță sau prudență”, relatează RTL.

Carambol între cicliștii aflați în primele rânduri ale plutonului

Prima mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă, la Landerneau, când ciclistul echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi cicliști, generându-se o imensă confuzie, cu sportivi la pământ, printre care au fost și răniți.

Germanul Jasha Sutterlin (DSM) a fost constrâns să abandoneze din cauza accidentului, survenit la km 152 al etapei lungi de 197,8 km.

Prima parte a plutonului a decis apoi să aştepte ca grosul grupului să se reformeze, cu cicliştii prinşi în căzătură.

Campionul Italiei, Sonny Colbrelli, şi campionul Belgiei, Wout van Aert, au fost printre rutierii întârziaţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: