Federer şi Djokovic îşi continuă drumul la US Open

Federer şi Djokovic îşi continuă drumul la US Open

Elveţianul Roger Federer şi sârbul Novak Djokovic s-au calificat în faza sferturilor de finală la ultimul turneu de Grand Slem al anului, US Open.

Elveţianul a trecut în "optimi" de rusul Igor Andreev, favoritul numărul 23 al turneului de Grand Slem american, după un meci ce a durat trei ore şi jumătate încheiat cu scorul de 6-7(5), 7-6(5), 6-3, 3-6, 6-3.

Deşi Federer a comis 60 de greşeli neforţate în acest meci, faţă de numai 48 ale lui Andreev, diferenţa a fost făcută de eficacitatea elveţianului în ceea ce priveşte şansele de break, 3 din 7 pentru Federer (33%), Andreev reuşind să câştige doar de ori pe serviciul adversarului din 15 şanse avute (13%).

Succeul din "optimi" este a 31-a victorie consecutivă la US Open pentru Federer, care îşi prelungeşte seria de prezenţe în faza sferturilor de finală a turneelor de Grand Slem, performanţă pe care elveţianul o reuşeşte de la Wimbledon 2004. Federer, numărul doi mondial, rămâne astfel în cursa pentru al cincilea succes consecutiv la Flushing Meadows, iar în partida următoare îl va întâlni pe luxemburghezul Gilles Muller, care l-a eliminat surprinzător pe rusul Nikolay Davydenko, favoritul numărul cinci al turneului american de Grand Slem.

Ne puteți urmări și pe Google News

Novak Djokovic, cap de serie numărul trei al turneului, l-a învins, după cinci seturi 4-6, 6-2, 6-3, 5-7, 6-3, pe spaniolul Tommy Robredo, al cincisprezecelea favorit la US Open. Djokovic, finalist anul trecut la US Open, îl va întâlni în sferturile de finală pe învingătorul dintre americanul Andy Roddick, ultimul câştigător din Statele Unite al turneului, în 2003, şi chilianul Fernando Gonzalez.

În celelalte partide din "sferturi", Rafael Nadal, primul favorit al turneului, îl va întâlni pe americanul Mardy Fish, în timp ce argentininaul Juan Martin del Potro, cap de serie numărul 17, va juca pentru un loc în semifinale în compania scoţianului Andy Murray, al şaselea favorit la US Open. Jankovic şi Dementieva, primele semifinaliste

Doar o oră şi jumătate i-au trebuit Jelenei Jankovic, cap de serie numărul doi pe tabloul feminin de la US Open, să o învingă pe austriaca Sybille Bammer (6-1, 6-4) şi să devină prima jucătoare calificată în faza semifinalelor. Acolo o va întâlni pe Elena Dementieva, campioana olimpică de la Beijing şi finalistă a turneului în 2004, care a trecut, de asemenea, după două seturi (6-2, 6-3) de elveţianca Patty Schnyder.

Pentru Jankovic este a treia prezenţă în semifinalele unui turneu de Grand Slem din acest an, după Australian Open şi Rolland Garros, jucătoarea din Serbia nereuşind însă niciodată să ajungă în finală.

În cele două partide din faza sferurilor de finală rămase de disputat, italianca Flavia Penneta, cap de serie numărul 16, va juca împotriva rusoaicei Dinara Safina (6), în timp ce surorile Williams, Serena şi Venus, fiecare cu câte două triumfuri la US Open, îşi vor disputa ultimul loc din semifinale.