Evenimentul Zilei > Sport > Federația Română de Șah stă pe un butoi cu pulbere înaintea alegerilor. Actuala conducere, acuzată de dictatură
Federația Română de Șah stă pe un butoi cu pulbere înaintea alegerilor. Actuala conducere, acuzată de dictatură

Federația Română de Șah stă pe un butoi cu pulbere înaintea alegerilor. Actuala conducere, acuzată de dictatură

Vor fi alegeri la Federația Română de Șah, în această lună, iar tensiunea este maximă, pentru că oficialii sunt acuzați de stilul dictatorial în care conduc.

Vlad Ardeleanu și echipa care candidează pentru președinția Federației Române de Șah vor să schimbe organizarea „Sportului Minții” de la noi din țară și se bucură de susținerea multor persoane din această comunitate. Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah, și Vladimir Danilov, vicepreședinte al FRS, sunt acuzați că au impus un stil dictatorial în ultimii ani.

Actuala conducere a FRS, acuzată pentru că ar folosi un stil de conducere dictatorial

„Apucături importate din Belarus la FRS. Cum să elimini un candidat pentru motive stupide gen propunerea a fost făcută de un club neafiliat definitiv?! Clubul pare să fie însă suficient de afiliat să plătească taxe la FRS, să aibă copii legitimați care au câștigat premii în competiții organizate chiar de FRS.

Plus stupizenia de a avea modelul comunist cu „propuneri”, “Noi șahiștii vrem să vedem alte tipuri de dispute”, “Suntem în România, sper însă că vei câștiga. Probabil se dorește să se aducă șahul în halul în care a ajuns și fotbalul”, ”Actuala conducere nu are sprijinul nici unui jucător din elita șahului românesc. La fel ca și comuniștii, se agață cu ultimele puteri.“ Sunt câteva dintre reacțiile legate de tentativa de blocare a candidaturii lui Vladimir Danilov la alegerile din data de 15 august.

Dieter Nisipeanu nu vrea să mai audă de actuala conducere

Și Dieter Nisipeanu, cel mai important șahist român, a criticat modul în care sunt gestionate interesele din lumea acestui sport. Nisipeanu joacă pentru Germania, și asta pentru că și-a dorit să nu mai aibă de-a face cu Federația Română de Șah, o instituție cvasiaservită politic de la Revoluție încoace.

„Dacă se mai întreba cineva de ce am schimbat federația, cred că totul e limpede acum. Ca să fie cât se poate de clar, nu, nu mă voi întoarce pe lista României cât timp IS Dobronăuțeanu va fi la conducerea șahului Românesc”, a scris Nisipeanu, campion european în 2005 și bronz la Campionatul Mondial de Șah din 1999.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: