Febra inscrierii la facultate

Febra inscrierii la facultate

Universitatile din tara au inceput preselectia pentru viitorii studenti.

Universitatile din Bucuresti au inceput in weekend inscrierile pentru admitere. Politehnica a deschis portile viitorilor studenti de sambata, 14 iulie, si le va tine tot asa pana pe 18, timp in care se vor depune dosare ori se va da examen, in functie de cerintele fiecarei facultati in parte. Toate cele 13 facultati ale Politehnicii scot la concurs 4.743 de locuri subventionate de la buget si 1.175 cu taxa.

Absolventii de liceu se pot inscrie la facultate pe baza adeverintei de absolvent pe care este aplicata vechea stampila a Ministerului Educatiei. Conducerea institutiei a cerut universitatilor sa accepte si actele cu vechea stampila pentru ca elevii sa nu piarda admiterea.

La Politehnica te inscrii de-acasa

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa doua zile s-au inscris deja 2.518 de studenti. „Noi am informatizat complet inscrierea, iar studentul are posibilitatea sa se preinscrie, de la calculatorul lui, la facultatea si sp-ecializarea dorite. In perioada de inscriere vine la noi si doar valideaza alegerea facuta, depunand actele”, a declarat rectorul Universitatii Politehnica, Ecaterina Andronescu.

De asemenea, rectorul intentioneaza ca,  anul viitor, inscrierile sa se faca intr-un singur loc, usurandu-le efortul celor care opteaza pentru mai multe specializari. Taxa de inscriere a ramas aceeasi ca si anul trecut, respectiv 80 de lei, iar cea mai mare concurenta se pare ca va fi la facultatile Automatica-Calculatoare si Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, unde viitorii studenti vor sustine examen scris.

ASE-ul pune la bataie peste 2.900 de locuri La Academia de Studii Economice din Bucuresti, inscrierile incep astazi si se vor incheia pe 20 iulie, programul fiind de la ora 9.00  pana la 14.00. Sunt scoase la concurs 2.920 de locuri cu taxa si 2.646 la buget. Specializarea contabilitate (Facultatea Contabilitate si Informatica de Gestiune) are cele mai multe locuri - 300 la buget si 320 la taxa - si finantele (Finante Asigurari, Banci si Burse de Valori) - 300 buget si 400 la taxa.

Taxa de inscriere la UB: 100 lei Universitatea Bucuresti a inceput inscrierea la facultati inca de pe 12 iulie. 20 iulie este ultima zi de inscriere, urmand, ca de pe 22 si pana pe 26, studentii sa sustina probele de concurs. Taxa de inscriere este de 100 de lei. La una dintre cele mai cautate facultati din cadrul UB, respectiv la cea de Administratie si Afaceri, admiterea se va face pe baza de dosar, in functie de media de la Bacalaureat si a celei din anii de liceu.

La Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, inscrierile incep mai tarziu, pe 22 iulie, si dureaza pana pe 4 august. Pentru specializarea Politie sunt scoase la bataie 355 de locuri, pe care pot concura atat baieti, cat si fete. Politia de Frontiera pune la dispozitie 60 de locuri - doua dintre ele pentru rromi - 50 de locuri sunt pentru jandarmi, pompierii au 40 de locuri (doar barbati), iar la specializarea arhive se concureaza pe 25 de locuri.