Evenimentul Zilei > International > FBI recomandă INCULPAREA fostului șef al CIA, David Petraeus
FBI recomandă INCULPAREA fostului șef al CIA, David Petraeus

FBI recomandă INCULPAREA fostului șef al CIA, David Petraeus

FBI şi Parchetul federal al Statelor Unite au recomandat inculparea fostului director al CIA David Petraeus, pentru că i-a transmis documente confidenţiale iubitei sale.

Ancheta FBI, care durează de peste doi ani, se referă la documente clasificate găsite pe calculatorul Paulei Broadwell, autoarea biografiei generalului în retragere, considerat unul dintre cei mai străluciţi militari din generaţia sa, relatează New York Times, citat de Mediafax. 

Acesta a demisionat de la conducerea CIA în noiembrie 2012, după ce a recunoscut că are o relaţie extraconjugală din 2011 cu Broadwell.

Marc Raimondi, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie, a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Fostul director al Agenţiei Centrale americane de Informaţii a dat asigurări că documentele descoperite pe calculatorul Paulei Broadwell nu aduc prejudicii securităţii naţionale.Dar FBI şi procurorii federali responsabili cu ancheta au conchis că generalul Petraeus trebuie inculpat, potrivit unor surse citate de New York Times.
 
Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, este cel care va decide dacă va fi inculpat unul dintre oficialii americani cei mai decoraţi şi recunoscuţi din generaţia sa.Scandalul sexual Petraeus a izbucnit la trei zile după realegerea lui Barack Obama, care a afirmat ulterior că acest caz nu a avut consecinţe asupra securităţii naţionale a Statelor Unite.
 
Totul a început în vara lui 2012, când FBI a deschis o anchetă privind şase email-uri anonime cu ameninţări trimise lui Jill Kelley, în vârstă de 37 de ani, o prietenă a generalului Petraeus şi a familiei sale. În cursul anchetei, FBI a identificat-o pe Paula Broadwell ca fiind autoarea email-urilor cu ameninţări. În mesageria acesteia, agenţii federali au găsit conversaţii intime cu David Petraeus, apoi documente clasificate.
 
Legătura între femeia de 40 de ani şi general a început în noiembrie 2011, la două luni după ce David Petraeus a fost numit la conducerea CIA, şi s-a încheiat în iulie, 
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: