Șeful Politiei Române, chestor principal de poliție domnul Bogdan Despescu s-a întâlnit, la Washington DC, cu Andrew McCabe, directorul FBI.

Oficiali din Poliţia Română ne-a transmis că, în cadrul discuțiilor care au avut loc marți, 30 mai 2017, s-a subliniat excelenta colaborare dintre FBI și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Poliția Română. Un capitol important al discuţiilor dintre cei doi lideri ai autorităţilor de aplicare a legii a fost cooperarea foarte bună în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității cibernetice.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte privind sprijinul informațional și operativ în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe, schimbul de date și informații, precum și rolul important al atașaților de afaceri interne, din cele două state.

Un alt capitol abordat de chestorul Bogdan Despecu şi Andrew McCabe a fost legat de activitățile de perfecționare a pregătirii profesionale a polițiştilor români, pe linie operativă, de către experții FBI. În context, a fost stabilit un nou calendar de pregătire, cu accent pe domeniile prioritare.

În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, stabilindu-se noi linii de acțiune.

 

 

Te-ar putea interesa și: