Congresul Organizației Femeilor Liberale (OFL) a început duminică dimineață, la Palatul Parlamentului, cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I. Favorita liderului PNL, Ludovic Orban, în cursa pentru șefia organizației este deputata de Bihor, Florica Cherecheș, au spus surse liberale, pentru EVZ.
În competiție a intrat și deputata PNL, Cristina Trăilă. Cherecheș va încerca să-i convingă pe liberali s-o voteze, susținând moțiunea „Forţă în unitate”, iar Trăilă va citi moțiunea „Femeia liberală”.
Florica Cherecheș (57 de ani) este menbru al PNL din anul 2008 și vicepreședinte al organizației județene și municipale a PNL și președinte aș Organizației Femeilor Liberale Oradea.
Ea este la al doilea mandat de deputat.
„Principalele mele preocupări ca deputat, sunt legate de învățământ, protecția copilului, familie și sănătate publică și în acest sens am depus şi susţinut iniţiative legislative cum ar fi: modificarea legii creşelor, modificarea legii adopţiei, dublarea alocației pentru copii, majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, modificarea legii de combatere a violențeiîn familie, legea prevenției”, scrie Florica Cherecheș pe site-ul personal.
Când s-a înscris pe listele PNL pentru a candida pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, fiul acesteia, Cătălin Cherecheș, era suspendat din funcția de primar al municipiului Baia Mare.
Pe 27 aprilie a.c., procurorii DNA l-au reținut pe Cătălin Cherecheș, după ce i s-a organizat un flagrant cu o mită de 30.000 de lei şi a fost plasat în arest preventiv. El a câştigat, totuşi, alegerile locale din arest şi a fost eliberat pentru câteva ore pentru a putea depune jurământul, în iulie. În august 2016, măsura a fost schimbată în arest la domiciliu. Ulterior, a fost ridicată şi această măsură, Cherecheş rămânând sub control judiciar şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de primar şi de a lua legătura cu câţiva martori importanţi din proces.
Pe 10 mai, Curtea de Apel Cluj a admis contestaţia formulată de Cătălin Cherechel pentur ridicarea interdicțiilor. Decizia instanței este definitivă, dar procesul în care este judecat pentru luare de mită continuă.
Alături de alți 20 de parlamentari, Florica Cherecheș face parte din grupul de Rugăciune al Parlamentului.
Cristina Trăilă (41 de ani) a câștigat primul ei mandat de deputat de București, la alegerile parlamentare din iarna lui 2016. Este membru al Comisiei juridice și al forului legislativ comun priviund legile justiției. În anul 2000 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București.
Trăilă face parte din aripa fostului PDL. Despre ea, după fuziunea democrat-liberalilor cu PNL, fostul președinte Traian Băsescu spunea „Nu mă interesează epavele din PNL, de teapa doamnei care eșuează pe la televiziuni, cum e Cristina Trăilă”.
Evoluția unui partid este, dragile mele, garantată de setul de principii care sprijină identitatea publică a acestuia. În fapt, nu este vorba despre interese personale, despre ambițiile, slăbiciunile sau emoțiile lor. Nu este vorba despre victorie sau despre înfrângere, despre cine merită sau despre cine nu merită să fie președinte, despre lideri sau despre interpușii acestora.
Cu două zile în urmă, Cristina Trăilă a transmis un mesaj pe contul personal de Facebook, femeilor liberale prin care și-a prezentat argumentele pentru a fi votată.
„Evoluția unui partid este, dragile mele, garantată de setul de principii care sprijină identitatea publică a acestuia. În fapt, nu este vorba despre interese personale, despre ambițiile, slăbiciunile sau emoțiile lor. Nu este vorba despre victorie sau despre înfrângere, despre cine merită sau despre cine nu merită să fie președinte, despre lideri sau despre interpușii acestora.
Întotdeauna, la un Congres Național este vorba despre principii și despre ECHIPĂ. Despre forța echipei și despre lucrurile asumate de aceasta. Este vorba despre caractere, despre suma și calitatea lor.
Așa cred eu că stau lucrurile în 2017, un an în care avem mai multă nevoie de forța unei echipe decât de înțelepciunea unui profet, și aceea, din păcate împrumutată, câteodată, în locație de gestiune.
Duminică, la București, vă așteaptă o prietenă, sinceră și complet devotată principiilor liberale care validează și astăzi identitatea noastră publică și politică. Devotamentul față de principii și calitatea corectă de servant public ce trebuie asumată de fiecare dintre noi anulează, ireversibil, orice fel de manifestare dăunătoare, pe termen mediu și lung, partidului nostru.
Îmi doresc sa imi fie alaturi femeilor liberale, implicate, independente si puternice pentru că ele au ceva de oferit acestui partid și națiunii”, a scris Trăilă pe rețeaua de socializare.