După 8 zile, Maria aducea oamenilor răspunsul său, arătându-se în ziua de 13 mai la 3 copii portughezi, care îşi păşteau oile la Conca di Iria: Lucia, Francisc şi Iacinta. Doamna le-a cerut să revină în acel loc în ziua de 13 a fiecărei luni.

"La 13 iulie, Lucia nu avea curajul de a mai merge la întâlnire pentru că părinţii o mustrase foarte aspru dar s-a lăsat convinsa de Iacinta. La această apariţie, sfânta Fecioară Maria a promis un miracol extraordinar. În ziua de 13 august, micuţii vizionari nu au putut fi prezenţi pentru că au fost prinşi şi încarceraţi de autorităţile locale.

Pe 13 octombrie, ultima întâlnire, peste 60.000 de persoane erau de faţă la locul apariţiilor fiind martori ai miracolului anunţat. Soarele părea ca s-a desprins de pe cer şi se rotea cu o viteza ameţitoare, împrăştia gigantice flăcări multicolore. Fecioara Maria, întărind mesajul său cu o succesiune de miracole din ce i ce mai mari, a dat răspunsul său, care îi angaja pe toţi creştinii: "Recitaţi Rozariu în fiecare zi, rugaţi-vă pentru păcătoşi, deoarece mulţi ajung în infern, pentru că nu este nimeni care să se roage şi să se sacrifice pentru ei… Războiul se va sfârşi curând, dar dacă nu se încetează cu ofensele grave la adresa lui Dumnezeu, nu va trece mult timp şi va începe un altul, mult mai greu… Îndepărtaţi păcatul din viaţa voastră personală şi lucraţi pentru eliminarea lui din viaţa altora, colaborând astfel cu Iisus la răscumpărarea neamului omenesc".

Împlinirea ameninţării referitoare la cel de-Al Doilea Război Mondial a readus mesajul de la Fatima în atenţia lumii crestine. În anul 1946, în prezenţa delegatului Sfântului Părinte şi a unei mulţimi de peste 800.000 de persoane, s-a făcut încoronarea solemnă a statuii de la Fatima, iar în anul 1951 papa Pius al XII-lea a hotărât ca încheierea anului să aibă loc la Fatima. Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la prima apariţie a Sfintei Fecioare, în ziua de 13 mai 1967, papa Paul al VI-lea a venit personal la Fatima unde a fost aşteptat de peste un milion de pelerini care petrecuseră noaptea în rugăciune, având-o în mijlocul lor şi pe Lucia. Şi Fericitul Ioan Paul al II-lea a depus glonţul care îi putea fi fatal în ziua de 13 mai 1981 în coroana Statuii Fecioarei de la Fatima, titrează sanctuarcacica.

Despre ULTIMA profeţe APOCALIPTICĂ

Ultimă profeţie este trecută sub tăcere. La data ultimei apariţii de la Fatima, pe 13 octombrie 1917, Lucia, care şi-a dedicat viaţa credinţei, a transmis mesajul episcopului din Leiria, cu instrucţiunile de a nu fi citit până în anul 1960, aşa cum îi ceruse Fecioara. Scrisoarea a ajuns la Vatican, unde Papa Ioan al XXIII-lea a refuzat să-o facă publică în 1960, spunând că profeţia nu se referă la timpul său.

Papa Ioan Paul al II-lea a refuzat să dezvăluie ce scrie în mesajul secret, pe motiv că ar fi apocaliptic, un text plin de violenţă, care nu ar fi înţeles cum trebuie şi ar arunca lumea în panică. Şi totuşi, au apărut două variante, ambele considerate a fi corecte, ale mesajului Fecioarei.

În prima variantă se prezice persecutarea Papei şi distrugerea Bisericii Catolice: “Pentru Biserică va veni vremea celei mai mari încercări. Cardinalii nu se vor mai înţelege cu cardinalii, iar episcopii nu se vor mai înţelege cu episcopii. Satan se va plimba printre ei şi schimbări importante se vor produce. Ceea ce este putred va cădea şi va dispărea pe veci. Biserica se va întuneca, iar lumea va tremura de spaimă”.

A doua variantă a mesajului e îngrozitoare: "Un cutremur mare, care va zgudui Pământul vreme de 8 ore – primul semn al Apocalipsei. Ar urma asasinarea unui bărbat de rang înalt, apoi, declanşarea unui război nuclear, care ar duce la moartea a două treimi din populaţia Terrei. La terminarea acestui război, ar rămâne puţini oameni, “cei aleşi”, care, întorşi către credinţă, ar reconstrui lumea".

Teoria conspiraţiei

Un articol publicat în Catholic World News pe 27 septembrie 2007 arată că jurnaliștii italieni Antonio Socci și Solideo Paolini „au realizat o casetă în care Arhiepiscopul Loris Capovilla, care a fost secretarul personal al Papaei Ioan al XXIII-lea, a revelat că au existat două texte în cel de-al treilea secret". Un articol publicat cu doar două săptămâni în urmă îl citează pe Arhiepiscopul Capovilla spunând, "Nu există două adevăruri în ce privește Fatima și nu există niciun al patrulea secret. Textul pe care l-am citit în 1959 este același cu cel distribuit de Vatican.” Capovilla este de asemenea citat spunând, „M-am săturat de aceste teorii ale conspirației. Pur și simplu nu este adevărat. L-am citit, l-am prezentat papei și acesta a distrus plicul".

Oraşul Fatima din Portugalia a devenit, în anul 2017 centrul mondial al lumii catolice, datorită centenarului apariţiilor Sfintei Fecioare Maria la 13 mai, când celor trei păstoraşi, Jacinta (7 ani) şi cei doi veri, Francisco (9 ani) şi Lúcia (10 ani), aflaţi cu oile la păscut, în locul denumit local "Cova da Iria – Grota Sfintei Irina", lângă satul Fatima, le-a apărut în mijlocul unei lumini puternice conturul unei femei, "Doamna din Lumină".

Statuia Madonei, opera sculptorului José Ferreira Thedim, este confecţionată din lemn de cedru adus din Brazilia şi are înălţimea de 1,04 m. Coroana preţioasă, oferită de femeile portugheze, este din aur, cântăreşte 1.200 g şi este compusă din 313 perle şi 2.679 pietre preţioase. Această statuie a părăsit Capela Apariţiilor doar la ocazii considerate foarte importante. Una din aceste ocazii a fost în anul 1984, când, la cererea papei Ioan Paul al II-lea, a fost adusă la Vatican, unde, la 25 martie, în Piaţa "Sfântul Petru", a fost consacrarea lumii la Inima Neprihănită a Mariei, notează ercis.ro.